Spring naar de content

Estelle Cruijff zoekt nieuwe sponsor

Ik wil rust in de tent. De stress vreet me op. Dat zag iedereen ook aan me op de Beau Monde Awards maandag. Even dacht ik dat het misschien beter was geweest als ik niet was gegaan, maar Evert Santegoeds stelde me gerust. Hij zei dat het hartstikke goed was dat ik er was en dat ik dit moment juist moest gebruiken, voor mezelf. De Telegraaf kon me helpen om mijn reputatie weer op te bouwen. Het was zijn idee om te focussen op de 50 kilo die ik nu weeg. Dat getal klopt niet helemaal, maar goed, het gaat erom dat Nederland inziet dat ik er bijna aan onderdoor ga. Dat ik het slachtoffer ben van de situatie met Ruud en Badr.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

De vechtscheiding met Ruud duurt al anderhalf jaar, de rechtszaak tegen Badr ook, ik kan niks goed doen, iedereen is tegen me. Ik weet niet eens waar ik met mijn kinderen heen moet straks. Ik heb tijd nodig om alles in mijn hoofd op een rijtje te zetten en moet ook snel een manier vinden om mijn creditcard weer op orde te krijgen. (Waar haal ik een nieuwe sponsor vandaan?)

Bij De Telegraaf zeiden ze dat een artikel met mijn kant van het verhaal me goed zou doen, dat de breuk met Badr een kans is om mijn reputatieschade te herstellen. Ze wilden me veel ruimte geven: “Gegarandeerd voorpaginanieuws,” zei hij. “Jij bent het slachtoffer van de liefde, jij hebt je hart gevolgd, en dat is je niet in de koude kleren gaan zitten, dat gaan we Nederland vertellen. Je moet zorgen dat mensen medelijden met je hebben.” Ik was het met hem eens en vond het een verademing dat er voor de verandering eens iemand aan mijn kant stond, dat iemand me echt begreep.

Het bericht over mijn gewicht heeft inderdaad impact gehad: het regende WhatsApps met tips om aan te sterken, ik zou het cashewnotendieet eens moeten proberen, en bevriende personal trainers meldden zich ook bij mij, als ik wil zou ik de komende maand elke dag gratis kunnen trainen. Klinkt leuk hoor, maar daar heb ik echt de kracht niet voor. Ik voel me er ingeluisd door de aanpak van de krant: het gaat altijd maar om mijn uiterlijk, interesseert het iemand wat ik van binnen voel? Ik ga zowat kapot van zorgen en verdriet.

Voor de kinderen moet het leven ook weer leuk worden. Ik wil ze meenemen naar de P.C. en de Vespa-winkel. Daarom nam ik mijn lieve dochter mee naar de Beau Monde Awards, de glamour zal haar goed doen, dacht ik. Mooie jurk aan, hoge hakken, daar kan geen verdriet tegenop. “En als iemand vervelend tegen je doet, geef je gewoon een kopstoot, liefje,” zei ik tegen haar. Geloof niet dat ze dat een leuk grapje vond.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt in de huid van mensen die in het nieuws zijn. Deze week Estelle Cruijff naar aanleiding van het bericht dat de relatie tussen haar en Badr Hari over is.