Spring naar de content

Op zoek naar een baan: dit heeft gegarandeerd succes!

De Vlaming Jenthe Blockx wil graag van zijn vriendin af, zodat hij weer GTA V kan spelen op de Playstation. Hij heeft namelijk beloofd dat zolang zij geen baan heeft gevonden, hij van de PS afblijft. En dat duurt hem iets te lang. Daarom heeft hij de website verlosmijvanhannelore.be in het leven geroepen, waarop hij bedrijven aanspoort zijn vriendin aan te nemen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

hannelore

 

Het is niet de eerste keer dat iemand een ludieke actie bedenkt om de status van werkloze te ontstijgen. In 2010 startte Annemarie Appelman een campagne om binnen 60 dagen haar droombaan te vinden. Het lukte haar ook nog, op de 56ste dag van haar campagne tekende ze haar contract.

Ook freelance copywriter Alec Brownstein bedacht een slimme manier om zijn droombaan te vinden. Het project, The Google Job Experiment, hield in dat wanneer de crème de la crème van creative directors in New York City hun eigen naam zochten op Google, de eerste link een boodschap was van Brownstein (zie afbeelding hieronder). Van de vijf creative directors die hij had gelinkt, nodigden vier hem uit voor een gesprek en boden twee hem naar aanleiding daarvan een baan aan.

brownstein

Matthew Epstein wilde heel graag bij Google werken en maakte de website googlepleasehire.me. In een filmpje dat hij op YouTube plaatste toont hij zijn talenten om een baan te krijgen in het product marketing-team van Google. Hoewel de multinational hem geen werkplek aanbood, leverde het hem wel degelijk werk op!

Ludieke acties hebben succes, dat blijkt wel. De kans lijkt dus groot dat Hannelore dankzij de actie van haar vriend snel een baan vindt en dat Jenthe weer kan PS’en. En voor de baanzoekers onder ons: er is nog hoop!

Onderwerpen