Spring naar de content

Bisschop tikt milieuvervuilende maffiosi op de vingers

Vervuil je Napels, dan mag je geen communie doen. Dat heeft de aartsbisschop van Napels, Crescenzio Sepe, verkondigd op het forum van Greenaccord, een christelijke milieugroep. De geestelijke doelt hiermee niet op simpelweg snoeppapiertjes op straat gooien, maar op het begraven van giftig en kankerverwekkend afval rondom zijn stad, waaraan de maffia zich had bezondigd, met alle gevaren voor de Napolitaanse volksgezondheid van dien.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Annelies Beltman

“Op vervuilers rust niet de genade van God, en dus mogen zij niet te communie gaan,” zo oordeelt Sepe. Geen heilige hostie voor milieuvervuilers. Voor katholieken, zeker voor Italiaanse katholieken, is dat een drama. Niet naar voren mogen lopen in de kerk voor hostie (het lichaam van Jezus) is een publieke afgang.

De aartsbisschop is niet de eerste binnen de Rooms-Katholieke Kerk die zich om het milieu bekommert. De paus zelf tweette al eens: “De zorg voor de schepping is niet zomaar iets waar God over sprak bij het begin van de tijden: Hij vertrouwde die ieder van ons toe als deel van zijn plan.”

paus

Of de betrokken maffialeden de waarschuwingen hoog opnemen is de vraag. De tien geboden lijken ze in ieder geval niet al te serieus te nemen.