Spring naar de content

Nep-Di Rupo troggelt aanbidster 26.000 euro af

Al zolang als de Oranjes ons Koninklijk Huis vormen, maken wij grappen over Belgen. Sommige van onze zuiderburen maken het ons Nederlanders wel heel makkelijk. Zoals de Waalse Nicole Van Den Meerschaut.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Deze arme vrouw uit Binche dacht een tijdlang dat ze een verhouding had met niemand minder dan Elio Di Rupo, de premier van België. Die vermeende verhouding heeft haar diep in de schulden gebracht.

Dat ging zo. Nicole werd verliefd op ene Marcel Dubois; ze raakte zodanig in zijn ban dat toen hij haar meedeelde bankproblemen te hebben zij hem zonder aarzelen te hulp schoot. Het resultaat: 18.000 euro schuld. Dat zal haar ongetwijfeld veel verdriet hebben gedaan, maar hier eindigt deze Belgenmop niet. Dubois had inmiddels begrepen dat de echte grote liefde van Nicole een ander was: Di Rupo (saillant detail: de beste man is homoseksueel). Hij begaf zich op internet en deed zich online voor als de premier.

Nicole kon haar geluk niet op, zeker niet toen Elio Di Rupo beloofde haar te helpen met haar schulden. Dat ze eerst 2000 euro aan hem moest overmaken, vond ze niet verdacht. U raadt het al: de schuld alleen maar op; inmiddels stond ze voor 20.000 euro in het krijt. Daar bleef het niet bij. De nep-Di Rupo dreigde te stoppen met de affaire, Nicole smeekte hem dat niet te doen, ze wilde zelfs met hem trouwen. Met een totale schuld van 26.000 euro aan haar broek, realiseerde ze zich uiteindelijk, dankzij een vriendin, dat ze was opgelicht.

De malaise heeft er wel voor gezorgd dat één droom van de ontdane vrouw uit is gekomen. Toen Di Rupo op bezoek was in Binche, regelde hij een ontmoeting met Nicole, die een hartelijke knuffel kreeg van haar droomman. Haar schuld blijft echter staan, daar gaat een knuffel van de premier niet mee helpen.