Spring naar de content

Quote helpt Quiet

De Quiet 500 en bijgeleverde ‘bedelbrief op niveau’ lijken, een maand na de hilarische presentatie, vruchten af te werpen. De eerste rijkaards hebben inmiddels een handje uitgestoken naar hun minder bedeelde medemens.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Eerder deze week meldde zich een miljonair bij de makers van de ‘armenglossy’. Hij (of zij: de persoon in kwestie wil anoniem blijven) had het blad, met verhalen over twintig Tilburgers die in armoede leven, gekregen omdat zijn/haar naam prijkt op de Quote 500-lijst. De vijfhonderd rijkste Nederlanders kregen allen een exemplaar van de Quiet 500, bij wijze van stille wenk.

Dat lijkt dus aan te slaan. Want behalve deze onbekende miljonair, die de noodlijdende Tilburgers uit de armoede zegt te willen helpen, zijn er nog meer rijkaards opgestaan. Zo bood de eigenaresse van een kledingzaak een deel van haar collectie aan en zijn twee mensen van plan om een compleet gezin te ‘adopteren’.

Hoe dat laatste precies wordt vormgegeven, blijft in het midden. Worden die arme families daadwerkelijk in de villa opgenomen? En eten ze dan samen met hun gastheren en -vrouwen aan tafel, mogen ze naar hetzelfde toilet? Verblijven ze in het tuinhuis, tussen de bossen op het landgoed? Of wordt er alleen elke week een pan soep afgeleverd? Ook fijn. Hoe dan ook, de goede bedoeling is er in ieder geval.

Door het succes overweegt de Stichting Quiet 500 het initiatief een structureel karakter te geven, schrijft bedenker Anton Dautzenberg op zijn site. Dus om de glossy volgend jaar weer te kunnen vullen met interviews, moeten er ook weer niet té veel mensen uit de armoede geholpen worden.