Spring naar de content

Hoe Katja Schuurman debutant Pepijn Lanen de Bestseller 60 in kreeg

Voor wat hoort wat. Rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig hielp Katja Schuurman ooit aan een overwinning in het programma Katja vs. Bridget door de sexy kerstclip Ho ho ho op te nemen. Nu, acht jaar later, was het tijd voor een tegenprestatie. Of Katja even een passage uit Faberyayo’s debuutbundel Sjeumig wilde voorlezen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Het voorleesfragment  is een hit, net als de Dumpert-parodie. Ook Tom Barman, Kees van Kooten en Sanne Vogel deden een duit in het zakje. Alsmede Ernst-Jan Pfauth.

Of het allemaal zin heeft? Zeker: Pepijn Lanen (zoals Faberyayo dus echt heet) debuteert deze week op nummer 40 in de Bestseller 60. Da’s heel hoog voor een verhalenbundel – alleen Dikkie Dik Viert Sinterklaas verkocht er meer.

Isa, Saskia, Carice & Halina
Verder valt in de nieuwe bestsellerlijst op dat vrouwen (wederom) de toon zetten. Isa Hoes debuteert op nummer 1 met haar boek over Antonie Kamerling, gevolgd door Saskia Noort (thriller Debet) en Carice van Houten & Halina Reijn (stijlboek Antiglamour).

Ook opvallend: de hoogste biografie in de lijst (na de vaste klanten van Voetbal International) is die van crimineel Cor van Hout, door Hendrik Jan Korterink (met stip van 60 naar 32).