Schokkend: bijna-gecremeerde baby leeft nog

Het is de nachtmerrie van iedere ouder en je zou hopen dat het niemand hoeft te overkomen: het overlijden van je bloedeigen kind. Maar het gebeurt. En soms krijgt het verhaal van zo’n overlijden een wel heel vreemd staartje.

We beginnen bij het begin: volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua werd een doodziek jongetje van minder dan een maand oud onlangs dood verklaard. Dat gebeurde nadat de ouders wilden stoppen met de medische behandeling van het jongetje.

Er werd een uitvaartceremonie en een crematie geregeld, maar toen gebeurde het onverwachte, het bizarre, het ongelofelijke. De baby begon plotseling te huilen. De baby was nog helemaal niet dood, ondanks het feit dat het ziekenhuis een verklaring had ingevuld waarin stond dat hij wél dood was.

Toen aanwezige begrafenisondernemers het gehuil hoorden, is de baby alsnog als een speer naar het ziekenhuis gebracht voor een behandeling. Er is vanzelfsprekend een onderzoek ingesteld naar het bizarre incident. De dienstdoende arts is alvast tijdelijk geschorst en een verpleegster is zelfs ontslagen.

Op de Chinese variant van Twitter, Weibo, zijn woedende reacties binnengekomen. Een ervan luidde: “Stuur de ouders maar vijf jaar de cel in vanwege het in de steek laten van de baby.” Tja. Wiens schuld het ook is – van de ouders of het medisch personeel of misschien van allebei – hopelijk krijgen we nooit meer van dit soort schokkende ‘baby doodverklaard maar toch niet dood’-berichten te horen.

Reageer op artikel:
Schokkend: bijna-gecremeerde baby leeft nog
Sluiten