Spring naar de content

Anouk: die teleurgestelde fans kunnen m'n reet likken

Natuurlijk krijg ik nu weer dit: ik zeg ‘s avonds bij Pauw en WittemanPleur op’ tegen fans die geen begrip hebben voor het feit dat ik ook weleens ziek ben en nu krijg ik de volgende ochtend daar weer de volle laag over. In de media wordt geklaagd dat ik zo niet tegen fans kan praten. Hoezo niet? Fans kunnen zo niet tegen mij praten. Mensen die zeiken over een concert dat ik op het laatste moment afzeg, hoef ik nooit meer in de zaal terug te zien. Donder op, als je me zo stom vindt, waarom kom je dan naar mijn muziek luisteren?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

Met vette tegenzin ging ik naar de studio van Pauw & Witteman gisteren, maar mijn manager Kees de Koning zei dat het goed was om dit interview te doen. Dat het een mooie kans was om rustig uit te leggen waarom we hadden besloten om het Symphonica in Rosso-concert af te lasten. En dat het een kans was om weer eens in een positief daglicht te komen na alle negatieve publiciteit van de afgelopen maanden rondom mijn persoon.

Oké, zei ik, ik ga wel, maar ik kan niet beloven dat ik m’n best doe. Ik ben gewoon wie ik ben en ik vind wat ik vind.

Ik wist al waar het gesprek over zou gaan en vermoedde welke stomme vragen ze me gingen stellen. Ik kon mijn ergernis niet verbloemen, nee, ik ben lekker gaan zuchten bij elke idiote vraag. Hoezo moet ik me tot in detail verantwoorden als ik een keer ziek ben? Kan toch gebeuren? Ik ben geen fucking robot.

Ze lieten filmpjes zien van boze fans. Deed me niets. Ik werd er zelfs een beetje blij van en trots, want één ding is me duidelijk: ik ben in elk geval een stuk minder laf dan al die 'teleurgestelde fans' die dingen in de camera roepen en op sociale media, maar niet tegen mij persoonlijk. Ik heb sommige van die types mijn adres gegeven en uitgenodigd om langs te komen om erover te praten, maar nee, dat durven ze dan weer niet. Wel via twitter, maar niet recht in m'n bek. Nou mensen, ik kan jullie wel vertellen: jullie kunnen m'n reet likken. Echt waar. Maar dat willen jullie vast ook niet, want daar hebben zwarte mannen aan gezeten.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt in de huid van mensen die in het nieuws zijn. Deze week zangeres Anouk naar aanleiding van haar optreden bij Pauw en Witteman over het afzeggen van een concert en het rascisme dat ze over zich heen kreeg doordat ze haar stem liet horen in de Zwarte Piet-discussie.