Spring naar de content

Anouk introduceert nieuw juridisch jargon: pleur op

Maandagavond mocht Anouk bij Pauw en Witteman haar vrijgevochten positie kracht bij zetten. Ze zat er prachtig bij, toegegeven. Ik weet zo gauw niet wat de vrouwelijke tegenhanger ervan zou zijn dus hou ik het erop dat ze kloten heeft, zou ze een man zijn geweest.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Dr. Doom

Het geval Anouk belichaamt maar één van de vele meningsverschillen die ik met mijn vrouw heb. Maar in weinig gevallen liggen we zo ver uit elkaar. Anouk is onaantastbaar. Voor mijn vrouw.

Anouk, naar het schijnt ‘ontdekt’ door Golden Earring Barry Hay, deed me in haar begindagen erg aan de The Golden Earrings denken zoals de Haagse band heette toen die nog uit vijf man bestond. Lekkere muziek maar hun vocabulaire bleef, als het de Engelse taal betrof, beperkt tot pakweg 50 woorden. Zo zaten de songteksten van Anouk globaal ook in elkaar. Het klonk goed maar de teksten waren tenenkrommend.

Dat vonden haar fans allemaal niet erg, als we in Nederland één rockbitch hebben, dan is zij het. Inmiddels is ze ook salonfähig geworden, haar deelname aan het Eurovisie songfestival heeft dat bepaald niet in de weg gestaan.

En toen kwamen die drie concerten in het Gelredome waarvan ze er een op een onwerkelijk laat tijdstip, een paar uur tevoren, afzegde omdat ze ziek was. Mensen hadden vrije dagen opgenomen, stonden in veel gevallen al voor de deur en gisteren, bij Pauw en Witteman, werden de beelden nog even herhaald. Sommigen hadden het helemaal gehad met haar en staken dat niet onder stoelen of banken.

Bij alle goede bedoelingen die Anouk gehad zegt te hebben – en dat geloof ik best – heeft ze een heel verkeerd besluit genomen. Ze voelde zich de hele dag al slecht en om dan pas zo laat een besluit te nemen terwijl je fans al onderweg zijn, dat is in juridische termen ook gewoon een wanprestatie. Anouk sloot een overeenkomst met derden, haar fans, die betaalden voor een optreden. Dat is wederkerig en je hoort er zorgvuldig me om te gaan. Dat heeft ze niet gedaan en ze toonde zich gisteren wel een heel klein kind door op de onvrede bij fans te reageren met ‘pleur op’. Een grote meid zou gewoon sorry zeggen. En een beetje respect voor haar klanten hebben.