Spring naar de content

Foto’s: Willem Holleeder ontmoet… Willem Holleeder

Het moet een vreemde gewaarwording zijn geweest voor cast en crew: Willem Holleeder, een van de échte ontvoerders van Alfred Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer, kwam onlangs een kijkje nemen op de filmset van de nieuwste Hollywoodfilm Kidnapping Freddy Heineken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Dat meldt de website Just Jared. Op de Amerikaanse website is ook te zien hoe Willem Holleeder poseert met Sam Worthington, de acteur die hem in de film zal spelen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De opnames van de film vinden op dit moment plaats in Amsterdam. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, de schrijver van het boek waarop de film is gebaseerd, laat via Twitter weten dat hij al enkele dagen aanwezig is op de set.

Oscarwinnaar Anthony Hopkins vertolkt de rol van Alfred Heineken in de film. Acteur Sam Worthington speelt de rol van Willem Holleeder, Mark van Eeuwen speelt Frans Meijer en Jim Sturgess zal te zien zijn als Cor van Hout. Wanneer de film in première gaat is nog niet bekend.

Update: ‘De ontvoerders’ van Freddy Heineken hebben dinsdagmiddag 26 november een ongeluk gehad met de vluchtwagen, zo meldt AT5. De auto botste op het Raamplein tegen een paaltje.

Foto’s die van de filmopnamen op en rond de Keizersgracht in Amsterdam zijn gemaakt:

AMSTERDAM - Filmopnames voor de film The Kidnapping of Heineken naar een boek van Peter R de Vries. Op de Keizersgracht wordt een bankoverval gefilmd. opnames Heineken ontvoering bij fietstunnel Amstel Hotel met acteurs Ryan Kwanten (Jan Boellaard),Sam Worthington(willem holleeder), Jim Sturgess (Cor van Hout) Mark van Eeuwen(Frans Meijer). opnames Heineken ontvoering bij fietstunnel Amstel Hotel met acteurs Ryan Kwanten (Jan Boellaard),Sam Worthington(willem holleeder), Jim Sturgess (Cor van Hout) Mark van Eeuwen(Frans Meijer). AMSTERDAM - Filmopnames voor de film The Kidnapping of Heineken naar een boek van Peter R de Vries. Op de Keizersgrachtwordt een bankoverval gefilmd. Auto's en uniformen stammen uit het straatbeeld van 1983. AMSTERDAM - Filmopnames voor de film The Kidnapping of Heineken naar een boek van Peter R de Vries. Op de Keizersgracht wordt een bankoverval gefilmd.