Spring naar de content

Lostprophets-zanger bekent seksueel misbruik – WAARSCHUWING: misselijkmakende details

De muziekwereld is gisteren opgeschrikt met de bekentenis van Lostprophet-frontman Ian Watkins: hij heeft schuld bekend aan elf aanklachten van seksueel misbruik van minderjarigen. Waaronder een poging tot seks met een baby.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Vorig jaar vlak voor Kerst werd Watkins (36) van de Lostprophets gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik van meerdere kinderen. De zanger ontkende uit alle macht. De band uit Wales stopte tijdelijk alle werkzaamheden en de op handen zijnde tour werd geannuleerd in afwachting van het verloop van de zaak. Vorige maand kondigden de bandleden (zonder Watkins) op hun Facebookpagina aan dat ze niet meer onder de naam Lostprophets verder zullen gaan.

Lostprophets facebook

Meth en crack
Er schijnen in het verleden al meer aanklachten te zijn geweest tegen de leadzanger, maar om onduidelijke redenen werd daar door de politie niets mee gedaan. Zijn ex trok vier jaar geleden al aan de bel, zonder resultaat.
Vlak voor het proces van start zou gaan, bekende Watkins dus schuld. De kans is groot dat dit nog maar het topje van de ijsberg is; de Britse politie vreest namelijk dat Watkins zijn celebrity-status misbruikt heeft en dat er nog veel meer slachtoffers naar voren zullen treden. Overigens claimt de pedofiele zanger zich niets meer te kunnen herinneren van alle voorvallen, omdat hij high was van crystalmeth en crack. Gelooft u het?

Allerlei zieke en misselijkmakende details komen naar buiten, zoals een moeder die haar kind aanbood als ****toy en daarna een foto stuurde waarop ze zelf te zien was terwijl ze orale seks had met haar baby.

In onderstaande videoclip van het nummer A Town Called Hypocrisy speelt de band een kinderprogramma na. Er figureren heel veel kinderen in de clip. Met terugwerkende kracht krijgt die dus een nare bijsmaak:

Onderwerpen