Spring naar de content

Meisjes plagen, kusjes vragen met Tinder-pestkop Klaas

MET UPDATE – De Facebook-pagina Klaas en z’n lieve Tindermatches is krap 24 uur in de lucht en heeft nu al 30.000 31.000 32.000 38.000 63.000 73.000 fans. Zijn point of sale? Klaas gedraagt zich als een botte l*l tegen meisjes die willen daten via smartphone-vleesmarkt Tinder.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

‘Meisjes plagen, kusjes vragen’ is het motto van Klaas. Want, zo schrijft hij, ‘liev zijn de tindermatches wel voor Klaas, maar daar heeft Klaas geen boodschap aan’. Klaas horkt zich een weg door datingland. Zelf noemt hij zijn gedrag overigens hard to get-spelen. Een interview, afgewisseld met screengrabs van zijn site.

Klaas, waarom ben je met deze Facebook-pagina begonnen?
“Omdat ik dat aan mijn vrienden Romy en Thomas had beloofd. En belofte maakt schuld. Dus heb ik snel even deze pagina aangemaakt en vanaf m’n telefoon wat screenshots geupload en hem doorgestuurd aan Thomas. Heb toen ook nog een stuk of zes goede vrienden uitgenodigd waarvan ik wist dat ze dit grappig vinden. Die vrienden nodigden weer andere vrienden uit en zo ontstond de zogenoemde viral.”

Tinder5-670Je doet zo onaardig. Vind je dan geen één meisje leuk?
“Echt wel! Sterker nog, ik sta bekend om mijn capabiliteit om snel verliefd te worden, in de ruime zin van het woord dan. Eigenlijk vind ik m’n Tindermatches allemaal wel leuk. Daarom staat er ook in de beschrijving van de page ‘meisjes plagen kusjes vragen’.”

Tinder6-670Maar soms ben je beyond bot. Waarom doe je dat?
“Waarom ik de meisjes op Tinder plaag? Omdat ik wil dat ze eens hun telefoon neerleggen en weer eens gaan kijken hoeveel mooie mensen er om hen heen zijn.”

Tinder8-670Echt?
“Ja. Het echte tinderen is ontstaan toen ik uitging met een groep vrienden, na een tijdje zag ik tot mijn verbijstering dat het gesprek langzaam doodbloedde, mensen langzaam naar hun telefoon grepen en massaal begonnen te whatsappen, facebooken, instagrammen en zelfs berichten naar elkaar begonnen te sturen. Social akwardness was in ieder geval een feit. Tinder vind ik ronduit de meest hilarische app die er is – en om aan te tonen wat een belachelijke vleeskeuring het is, wilde ik de meisjes waarmee ik heb gesproken afschrikken om gebruik te maken van dergelijke apps. Alhoewel het niet mijn bedoeling was deze pagina zo groot te maken, wil ik toch mijn kans graag nemen om het taboe, om gewoon eens lekker je telefoon links te laten liggen, doorbreken.”

Tinder3-670

Wat is je doel?
“Ik zou het fijn vinden als mensen zich minder vastklampen aan hun telefoon, het echte leven wat meer serieus nemen en simpele apps wat minder. De discussie die dit doet oplaaien is een belangrijke. Welke uitingen gaan te ver? Welke opvattingen gaan te ver?”

Tinder2-670

Krijg je ook leuke reacties?
“Ja, vaak ook heel grappig. Ik heb gemerkt dat het push en pull principe een goede invloed uitoefent op de reacties van m’n Tindermatches. Ik vind dat de meisjes op Tinder er over het algemeen goed op reageren. Een enkele keer is er voorgekomen dat er wat minder leuk werd gereageerd, maar ja wat wil je met 200 Tindermatches.”

Laatste vraag. Wat is je achtergrond? Leeftijd, beroep, woonplaats, getrouwd, kinderen?
“Over mijn achtergrond wil ik voor zover niet meer over kwijt dan dat ik een jonge jongen uit Den Haag ben. Misschien hebben we wel gemeenschappelijke interesses of vrienden…”

Onderwerpen