Spring naar de content

Nieuwsoverzicht week 48

Elke week geeft HP/De Tijd een overzicht van de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen van de voorgaande week. In woord, maar vooral in beeld. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Ons koninkrijk bestond 200 jaar, en hoewel dat voor veel mensen misschien als een verrassing kwam, werd er in Scheveningen groots uitgepakt. Met Huub Stapel in de rol van koning Willem I, het koningspaar op de tribune en op de achtergrond de langzaam afbrokkelende pier werd het welkom van de eerste officiële vorst van het Koninkrijk der Nederlanden nog eens dunnetjes overgedaan. De eerste 150 jaar heeft het koninkrijk het echter zonder hitlijst moeten stellen, want deze week vierde de Mega Top 50 ook een jubileum: de lijst bestaat een halve eeuw.

Viering 200 jaar koninkrijk
Ons koninkrijk bestaat 200 jaar. Reden om Huub Stapel van stal te halen om de landing van koning Willem I na te spelen.

Op sportgebied steeg Ajax afgelopen dinsdagavond boven zichzelf uit door een van de beste teams ter wereld, FC Barcelona, met 2-0 af te troeven. De overwinning had echter wel een zwarte rand, doordat een supporter vanuit de eerste ring vijf meter naar beneden viel en zwaargewond werd afgevoerd. De toestand van de man is nog steeds kritiek.

Champions League Ajax vs Barcelona
Ajax leverde een prachtoverwinning met een wrange nasmaak op FC Barcelona. Via ANP

 

Eerste liveshow Hollands Got Talent
De uitspraken van RTL-coryfee Gordon tegen een Chinese deelnemer aan Holland’s Got Talent zorgden voor commotie, zowel nationaal als internationaal.                  Via ANP

Discussies over racisme zijn nog steeds aan de orde van de dag. Afgelopen week raakte RTL-coryfee Gordon in opspraak naar aanleiding van uitspraken tegen een Chinees. De zingende krullenbol veroorzaakte een rel door zijn grappen aan het adres van een Chinese deelnemer aan de talentenshow Holland’s Got Talent. De consequenties voor met name RTL, die het programma uitzendt, kunnen groot zijn.

In de internationale showbizzwereld was er een verlies te betreuren. De veertigjarige acteur Paul Walker, bekend van de Fast and the Furious-films, kwam zaterdag om het leven bij een auto-ongeluk in Los Angeles. Ook de man die de auto waarin Walker zat bestuurde, vond de dood.

 

 

Fast & Furious 6 world premiere
Acteur Paul Walker kwam afgelopen weekend om het leven bij een auto-ongeluk
Pro-European protests in Ukraine
Protesten in de Oekraïense hoofdstad Kiev                                                                          Via ANP

In de Oekraïense hoofdstad Kiev braken massale protesten uit nadat de regering van president Janoekovitsj de toenadering tot de EU had gedwarsboomd. De oostelijke helft van het land is op Rusland georiënteerd, maar het westen zoekt liever toenadering tot Europa. Tussen de demonstranten en de politie ging het hard tegen hard.

Ook in de Verenigde Staten vielen er klappen, maar met een heel andere reden. Het was, zoals elk jaar, Black Friday, en dat betekent korting, heel veel korting, bij grote warenhuizen als Walmart en K-Mart. Elk jaar weer gedragen koopjesjagers zich behoorlijk agressief om koste wat kost die felbegeerde breedbeeldtelevisie te bemachtigen.

Onderwerpen