Spring naar de content

De brief is terug, bij Abercrombie & Fitch

Dinsdagavond stond het aandeel Abercrombie & Fitch in New York op enig moment ruim 7 procent hoger. Uiteindelijk eindigde het met een winst van bijna 6 procent. En dat terwijl de beurzen wereldwijd – en ook in de VS – een van de slechtste dagen van de afgelopen maanden beleefden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Dr. Doom

De winst van het aandeel was het gevolg van de bekendmaking van het versturen van een brief aan de Raad van Commissarissen van het bedrijf door een hedgefund. Hoewel dat fonds een relatief klein belang houdt- waarschijnlijk ook uitsluitend voor dit doel opgebouwd – zet het een grote mond op, ze zijn er ontevreden over de ontwikkeling van het bedrijf.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het aandeel Abercrombie & Fitch laat een armoedige ontwikkeling zien die reflecteert dat het bedrijf over de top is. Nog in mei van dit jaar waren beleggers euforisch en betaalden rond de $ 55,- voor het aandeel. Ergens in september was daar rond de $ 30,- van over.

In de brief wordt de RvC er op gewezen dat ze nu hard op zoek moeten naar de opvolger van de huidige topman wiens contract begin 2014 afloopt. Hij heeft het bedrijf groot gemaakt maar leunde – zo gaat het vaak – te lang tevreden achterover.

Ook schrijven de actievoerende beleggers dat er vooral ook buiten het bedrijf gezocht moet worden, intern heerst er teveel een cultuur van elkaar op de schouders slaande functionarissen.

Ook met een klein belang kun je succesvol zijn, dit hedgefund heeft met één brief al zo’n kleine 6 procent winst op zak, in één dag. Eerder zagen we het Engelse hedgefund The Childrens Fund (TCI) ABN AMRO vernietigen met één brief en een belang van één procent.

De brief is nu dus terug, er viel er deze week ook een op mat bij het Nederlandse AEX-fonds SBM. Daar steeg het aandeel kort en in beperkte mate op maar ook daar gaat het spel op de wagen. Op dit moment reageerde de directie nog arrogant en stelt het niets voor de suggesties van Centaurus – zo heet dit fonds – te voelen. Misschien moet de leiding van SBM  op de koffie bij Rijkman Groenink. Die weet hoe het met zo’n houding kan aflopen.

Dr. Doom is een pseudoniem. Als belegger is hij verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Beleggingsvereniging Fibonacci. Op het moment van het schrijven van deze column heeft de vereniging posities in Ahold, Akzo Nobel, ASML, DSM, Heineken, ING, Philips, Shell en Unilever en is Long in de AEX. De positie in de AEX is kortlopend en wisselt regelmatig. Die kan dus nu al anders zijn. Volg Dr. Doom op Twitter.
———

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen
Volg HP/ De Tijd op Twitter

Onderwerpen