Stemmen: wat is de beste film van 2013?

Nick Muller 4 dec 2013 Cultuur

Aan het eind van het jaar is het weer tijd voor de onvermijdelijke lijstjes. Zoals: wat waren de beste en slechtste (Hollywood)-films van het afgelopen jaar? The Sleepy Skunk maakte een visueel overzicht.

In zeven minuten hebben ze zo’n honderd filmtrailers samengevat. Van The Hunger Games: Catching Fire tot Blue Jasmine (wederom een klein meesterwerkje van Woody Allen), en van The Great Gatsby tot The Counselor. De complete lijst van Hollywoodfilms die in onderstaande video zijn verwerkt vindt u hier.

Ook ver weg van de studiocomplexen in Hollywood worden meesterlijke films geschoten. Wat dacht u van het veelbesproken La vie d’Adèle, door onze eigen Dries Muus omschreven als ‘matige lesbische porno, maar een geweldig liefdesdrama’? En van La Grande Bellezza en natuurfilm-van-eigen-bodem De nieuwe wildernis?

Nu is het aan u: welke film is volgens u het pièce de résistance van 2013? U kunt stemmen op een van de tien door ons geselecteerde films in de poll, een suggestie in de reactiepanelen is ook van harte welkom.

Let op: de poll sluit op 24 december 2013, 16:00 uur.

Reageer op artikel:
Stemmen: wat is de beste film van 2013?
Sluiten