Spring naar de content

Schade! Duitse tienermeisjes mogen geen borstvergroting

De nieuwe Duitse regering heeft grote plannen. Een daarvan is het verbieden van plastische chirurgie bij minderjarigen, tenzij er een medische noodzaak is. Volgens de huidige wetgeving kan een minderjarige met toestemming van de ouders een borstvergroting of andere vorm van plastische chirurgie ondergaan. Maar dat gaat dus veranderen; geen borstvergroting als kerstcadeau. Wat jammer nou.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Wereldwijd is liposuctie de populairste plastische ingreep, op de voet gevolgd door de boob job. In Duitsland staat de voorgevelvergroting zelfs op de eerste plaats. In de Verenigde Staten, Brazilië en China worden de meeste ingrepen uitgevoerd. Duitsland staat op de elfde plaats, en Nederland op plek 24 (de drie populairste ingrepen in ons land zijn respectievelijk borstvergroting, liposuctie en ooglidcorrectie).

In Nederland bestaat geen wettelijke minimumleeftijd voor plastische chirurgie. Maar als je jonger bent dan zestien, heb je wel toestemming nodig van beide ouders. Een maand geleden meldde minister Edith Schippers van Volksgezondheid dat ze de minimumleeftijd wil verhogen naar achttien jaar. Ook wil ze de regels verder verscherpen. Ook in Nederland is een boob job als kerstcadeau voor pubermeisjes binnenkort dus verleden tijd.