Spring naar de content

Een cursus beroemd worden met socialite Courtney Stodden

Beroemd worden zonder talent, geld, uitzonderlijke schoonheid of bekende familieleden kan alleen als er wonderen gebeuren. Er is echter een select aantal mensen dat precies weet hoe ze zo’n wonder zelf kunnen creëren. De negentienjarige Courtney Stodden is zo iemand. Ontmoet Amerika’s nieuwe socialite.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Courtney zal een jaar of veertien, vijftien zijn geweest toen haar vriendinnetjes langzaamaan steeds vaker repten over een alledaagse carrière als dierenarts, advocate of het runnen van een eigen schoonheidssalon. De kinderlijke droom om een beroemde zangeres of actrice te worden lieten ze varen. Courtney bleef een idealist, en zag bovendien in dat ze geen talent had. Haar financiën en doorsnee familieleden hadden haar ook niet in een gespreid bedje gelegd. En dan moet je vindingrijk zijn.

images
(Via)

Vraag niet hoe, maar ze ontmoette de ietwat uitgerangeerde acteur Doug Hutchinson, die we kennen van een bijrol als het valse rotjong Percy uit The Green Mile. Toevallig konden beiden wel wat publiciteit gebruiken. De op roem beluste Courtney, die er op haar zestiende al uitzag als een afgetakelde playmate, en Hutchinson, wel de vijftig gepasseerd maar nog niet doorgebroken, legden het samen aan en stapten binnen no time in het huwelijksbootje. Een mediastorm was het gevolg, want hoe haalde die smerige pedofiel van een Doug het in zijn hoofd om te trouwen met een minderjarig, weerloos en onnozel zestienjarig meisje? Overal waar Doug en Courtney gingen, volgden Amerikaanse cameraploegen en fotografen. Het stel werd door de grootste televisiezenders geïnterviewd over hun spraakmakende huwelijk, waarvoor Courtney de toestemming nodig had (en kreeg) van haar moeder, die het allemaal prachtig vond.

Vreselijk natuurlijk, als je huwelijk zo in de schijnwerpers staat en in het hele land ter discussie wordt gesteld. Maar de lichtflitsen van de camera’s die het bizarre koppel vastlegden, moeten hebben aangevoeld als de druppels van een warme douche in de winter. Courtney had haar beroemdheid, en die van Doug was in een klap weer terug.

Bovendien: hoe jong ze ook is, Courtney ziet er niet bepaald uit als een onnozel, weerloos en onschuldig meisje dat zich heeft laten misleiden door een oude acteur met een midlifecrisis. Integendeel: ze doet er alles aan om de aandacht die het haar opleverde vast te houden. Met de meest sletterige outfits denkbaar, een gigantische borstvergroting en allerhande vertimmeringen aan haar gelaat schrokte ze de plotselinge beroemdheid op als een hongerige hyena. De focus van de media kwam minder te liggen op hun bizarre liefde, maar meer en meer op de gedragingen van Courtney. Ze zong een paar ontzettend slechte nummers met bijbehorende foute videoclips en ze begon met een realitysoap op YouTube.

Na ruim twee jaar poppenkast spelen vonden de twee het onlangs welletjes en kwam er een einde aan hun huwelijk. Uit de massale berichtgeving in de Amerikaanse media daarover blijkt dat de missie om roem te vergaren geslaagd is. Courtney is net negentien, maar heeft Amerika aan haar voeten. En er is nog een hele wereld om te bestormen, zodat ze zich kan voegen bij legendes als Khloe Kardashian en Snooki.

En wij voorspellen dat Courtney Stodden nog een hele grote wordt op de achterklappagina’s.