Spring naar de content

Top-idee: vier alternatieven voor de Top 2000

Vandaag is de Stemfinaledag van de Top 2000. Na acht uur ‘s avonds is het niet meer mogelijk te stemmen op het meest gehypte eindejaarslijstje aller tijden. Mocht u het wel gezien hebben met de Top 2000 en zijn Top 2000-café, Top 2000-quiz en Top 2000-afkickdag en zoekt u een nieuwe Top? Wanhoop niet. Er zijn er genoeg!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

Top 4000
Top 2000 veel? “We’ll double that!” zullen ze bij Radio 10 gedacht hebben. Origineel? Nee. Lang? Ja! De Top 4000 is namelijk al van start gegaan. De lijst eindigt op Kerstavond, dus lekker voor het begin van de Top 2000. De Top 4000 wordt voor de negende keer uitgezonden. Al vijf keer op één: Bohemian Rhapsody van Queen. Dat kennen we ergens van!

De Top 1000 allertijden
Nóg een variatie op een maar al te bekend thema: Radio Veronica presenteert van 6 tot en met 14 december de Top 1000 allertijden. De lijst wordt vrijdag afgetrapt vanaf de Norderney, het beroemde Veronicaschip. Zo’n vijftig jaar geleden zond Radio Veronica voor het eerst de voorloper van deze lijst uit, de Top 100 aller tijden. Een lijst met geschiedenis dus. Vaste kanshebber op de nummer één positie: November Rain.

Die Verrückte 50
Radio 538 kiest voor ‘fout’. De dag na Kerst heeft de zender maar liefst vier uur ingeruimd voor Edwin Evers’ Verrückte 50, een lijst met nummers die je ‘niet zo heel vaak meer hoort’. Deze lijst wordt samengesteld op basis van stemmen van luisteraars. Denk aan hits als Drop It  en The Riddle als hooggenoteerde nummers in de lijst.

Christmas Top 50
Voor de echte kerstmuziek-die hards stelt Sky Radio de Christmas Top 50 samen. Ruim vóór Kerst, op 13 december, zendt het station de vijftig beste kersthits uit, samengesteld op basis van stemmen van luisteraars. Als Driving Home for Chrismas helemaal je ding is, is deze lijst echt iets voor jou.