Spring naar de content

Russische diplomaat sneert naar kinderloze Mark Rutte

Een premier zonder gezin is een premier zonder gezag. Aldus de Russische diplomaat Dmitri Borodin, die er zelf van wordt beschuldigd dat hij zijn kinderen heeft mishandeld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Borodin twitterde afgelopen weekend dat hij weer terug is in Moskou. Maar niet zonder een laatste sneer uit te delen naar Nederland en het voltallige kabinet. Je moet wat, als je wordt teruggehaald naar moedertje Rusland nadat je als diplomaat bent aangehouden omdat je in een dronken bui je bloedeigen kroost zou hebben mishandeld.

In een soort afscheidsbrief die hij in zijn appartement achterliet, schrijft Borodin dat hij van Nederland houdt, maar niet van het kabinet van premier Rutte. “Ik erken de morele superioriteit niet van iemand van ongeveer mijn leeftijd die geen gezin heeft.” Ook minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans krijgt ervan langs, omdat die het lef had op Facebook een muziekclip te posten nadat hij Rusland zijn excuses had aangeboden:

“Een Nederlandse minister probeerde een tijdje geleden in een irrelevante situatie de grote Edith Piaf te quoten met Je ne regrette rien. Fijn voor hem. Ik, Dmitri Borodin, heb op mijn beurt spijt van hetgeen mijn gezin is overkomen, veroorzaakt door de zogenoemde lokale orde,” aldus Borodin in zijn boze brief.

We doen het ook nooit goed in Nederland. De opmerkingen van Borodin doen sterk denken aan ouderwetse Koude Oorlog-retoriek van Russische makelij. Ach ja, zoals Geert Wilders het hedenochtend wijs samenvatte in een reactie in De Telegraaf: “Het zou beter zijn geweest als Borodin zelf nooit aan kinderen was begonnen.”