Spring naar de content

Zien: zo leert u een dronkenlap af beschonken achter het stuur te zitten

De afgelopen jaren is er in Nederland flink campagne gevoerd om het aantal automobilisten dat met een slok op achter het stuur kruipt terug te dringen. Maar sommige personen zijn hardleers. Ga maar na: ook u kent waarschijnlijk wel iemand die alle ‘BOB jij of BOB ik’-campagnes aan de beschonken laars lapt en na een avond in de olie vrolijk naar huis rijdt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Een Amerikaanse vriendengroep was dit gedrag beu en vond het tijd voor drastische maatregelen. Al vijf keer had een van de vrienden een DUI (Driving under the influence) gekregen, en om een bijna onvermijdelijke zesde veroordeling te voorkomen werd er een grap van epische proporties op touw gezet.

Het scenario: notoire dronkenlap met ringbaardje (naam is weggebliept) wordt wakker in een ziekenhuisbed (in werkelijkheid een magnifiek omgebouwd kantoor) na – zoals hij denkt – een avondje flink doortanken. Dokter komt binnen en vertelt ringbaard dat hij tien jaar in coma heeft gelegen; het is het jaar 2023. Dokter verlaat de zaal, patiënt kijkt naar het nieuws, en ook dat is geheel in de toekomst geplaatst.

Wat er verder gebeurt, moet u zelf maar bekijken. De moraal van het hele verhaal is in elk geval duidelijk: Don’t drink and drive! 

Onderwerpen