Spring naar de content

Waarom Miley Cyrus geen TIME Person of the Year werd

Smaken verschillen – ook bij nieuwsconsumptie. Neem gisteren. De een vond Obama’s speech in Johannesburg het nieuws van de dag. De ander koos voor de onthulling dat Doutzen Kroes in haar 28-jarige leven nog nooit lingerie cadeau heeft gehad.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Zo is het ook met de verkiezing van nieuwswaardigste persoon van het jaar van het Amerikaanse weekblad TIME. Vanmiddag werd bekend dat paus Franciscus tot Person of the Year is gekozen. Hiermee werd de publieke opinie genegeerd. Internetstemmers hadden namelijk Miley Cyrus laten winnen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

(Lees verder onder de cover die het dus niet werd.)
miley-cyrus-time-cover-person-of-the-year-2013

Maar hoewel het shock-zangeresje in de polls dus vér voorliep – ze stond op 29% van de stemmen, voor de Indiase politicus Narenda Modi (14%) en klokkenluider Edward Snowden (12%) – werd een man die bijna niemand noemde dus gebombardeerd tot opvolger van Barack Obama (2012), Mark Zuckerberg (2010), Bill Clinton (1992), Martin Luther King (1963) en Adolf Hitler (1938).

Hoe kon outsider Franciscus er met de titel vandoor gaan? De TIME-redactie koos lekker zelf.