Spring naar de content

De Kerstman is Jezus (en óók nog racistisch)

SOPN-lijsttrekker en allround-wetenschapper Johan Oldenkamp, kent u hem nog? Hij noemde Koningin Beatrix in 2012 schatrijk, tiranniek, een inhalige dictator met een parasitaire familie. En passant meldde hij dat zijn partij SOPN, in de volksmond beter bekend als UFO-partij, met 76 zetels de verkiezingen van 2012 zou gaan winnen. Ja, weet u het weer?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Annelies Beltman

Recentelijk heeft meneer Oldenkamp een nieuwe ontdekking gedaan en een wel heel bijzondere: De Kerstman is Jezus. Beiden zijn personificaties van de zon Helios. Dit is in zijn geheel niet vergezocht: allebei hebben ze witte haren rondom hun ronde gezicht en dat staat gelijk aan de zonnestralen die alle kanten op worden gestraald. En al dat rood? Dat symboliseert Helios’s kleur tijdens de zonsondergang. Het hele verslag van zijn bevindingen kunt u op de site van Oldenkamp teruglezen.

Daar leest u ook wat de Groninger te zeggen heeft over het nationale debat rondom de pietenkwestie:

“Wat bij de Kerstman de rendieren zijn, dat zijn bij Sinterklaas de Zwarte Pieten. Deze pieten stellen daarom de planeten voor, die van zichzelf geen licht uitstralen. Daarom zijn ze dus zwart, in tegenstelling tot de witte Sint die immers de lichtuitstralende zon Helios voorstelt. Zwarte Piet is derhalve totaal geen verwijzing naar een mens met een donkere huidskleur. Het nationale debat wat hierover onlangs in Nederland is gevoerd ging dus compleet nergens over.”

Dus de Kerstman is Jezus en Zwarte Piet verwijst niet naar mensen met een donkere huidskleur. En alsof de Kerstman nog niet genoeg te verduren heeft gehad, wordt hij nu ook nog beschuldigd van racisme. Het is beter als hij vanaf nu wordt afgebeeld als een pinguïn en niet meer als blanke man. En waarom? Zodat niet-blanke kindjes het leed wordt ontnomen dat de blanke Kerstman al jaren met zich meebrengt. Bovendien vindt iedereen pinguïns leuk.

Sinterklaas en de Kerstman, onze grootste kindervrinden, beiden racistisch. En één van beide verliest misschien zijn humane status binnenkort, als het aan Aisha Harris ligt dan. Gelukkig zijn ze, menselijk of niet, wel allebei heilig.