Spring naar de content

Kinderen (en ouders) dumpen massaal doodenge Furby

De Furby gaat inmiddels al aardig wat jaartjes mee als speelgoed. Waar het speelgoedbeest een jaar vijftien geleden nog een simpele knuffel was met wat geluidsopnames, is het nu een technisch hoogstandje waardoor het ding bijna echt een karakter lijkt te hebben. En dat vinden sommige kids nogal eng. Nou ja, hun ouders vinden dat nogal eng.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Behalve een eigen karakter en ontwikkelt de Furby langzamerhand ook taalgevoel. De Furby zou daardoor een ‘nieuw lid worden van het gezin’. Het robotje wordt zodoende een levensecht beest en lijkt net een klein, tierend duiveltje, zo redeneren de ouders, met vermoedelijk de film Gremlins in het achterhoofd. De Furby kan namelijk boos worden. En wat gebeurt er dan? De Furby gaat op angstaanjagende wijze te keer. Ouders van de kinderen schrijven daarom nu internetfora vol over de boze Furby, die hun kinderen doodsbang zou maken.

Op Marktplaats is het lijstje met te koop aangeboden Furby’s dan ook ineens erg lang. Of de ouders en kinderen zich aanstellen, of dat de Furby inderdaad doodeng is, kunt u hieronder zelf beoordelen.

Onderwerpen