Spring naar de content

Zien: protesten in Kiev, gefilmd door een drone

Gewapend met raketten zaaien ze dood en verderf, uitgerust met camera's schieten ze beelden van bovenaf en scheppen zo nieuwe mogelijkheden voor filmers. Drones; onbemande luchtvaartuigen die steeds meer gebruikt worden voor allerlei doeleinden. Van het filmen van menigten of kapitale tuinen in Wassenaar tot wellicht in de nabije toekomst het bezorgen van post.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Eén ding is zeker: de enorme omvang van de menigte op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev is pas goed te bevatten als ze van vanuit de lucht door een drone gefilmd wordt. Het beeld wordt nog indrukwekkender door de duizenden schitterende lichten, die het plein in de diepte de aanblik geven van een fonkelende sterrenhemel.

Deze lichtjes zijn de schermpjes van de telefoons en camera's die de Oekraïeners massaal omhoog houden tijdens een concert dat op een reusachtig scherm op het plein wordt vertoond. De pro-Europa-demonstraties houden het Oost-Europese land al enkele weken in hun greep. De mensenmassa op het plein wil dat de regering meer gaat samenwerken met Europa in plaats van buurland Rusland.

Onderwerpen