Spring naar de content

Deze robots gaat Google voor het Amerikaanse leger bouwen

Google maakte maandagmiddag bekend dit jaar maar liefst acht bedrijven over te nemen die allemaal gespecialiseerd zijn in het maken van robots. Het bedrijf doet dat om zijn nieuwe robot-afdeling van de grond te krijgen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

Boston Dynamics
Onder de bedrijven die Google overnam is ook het illustere Boston Dynamics. Dat bedrijf houdt zich onder meer bezig met het ontwikkelen van robots voor het Amerikaanse leger. Door de overname is Google dus in één klap een leverancier van militaire hardware geworden. Voor welk bedrag Google Boston Dynamics overnam is niet bekend.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De robotbouwers uit Boston maken doorgaans robots die gemodelleerd zijn naar dieren. Zo bouwt het bedrijf robots met de namen BigDog, Cheetah en WildCat. Ook een mechanisch paard-zonder-hoofd en een rollend apparaat dat liefkozend ‘zandvlooi‘ genoemd wordt staan op de bestellijst van het bedrijf.

Robotadeling
Google is bezig een robotafdeling op te zetten, onder leiding van Andy Rubin. Rubin is de bedenken van het besturingssysteem Android, dat eveneens door Google overgenomen werd. Volgens Google-baas Larry Page was het ontwikkelen van Android destijds net zo’n ‘gestoord’ idee als het opzetten van een robotadeling nu is, maar onder leiding van Rubin lukte het toch.

Bekijk de Boston Dynamics-creatie BigDog in de video. Voor de goede orde: daar zitten dus niet stiekem twee mensen in!