Spring naar de content

5 dingen die u stiekem toch wilt weten over Onnogate

Het is gebeurd, bijna heel bekend en onbekend Nederland had al jaren zitten te wachten op dit moment: Albert Verlinde is zelf onderwerp van gesprek in de roddelprogramma’s en -bladen. De man die de wereld voor het eerst kennis liet maken met het liefdeskoppel Wes & Yo, door beelden van een beveiligingscamera te tonen waarop het inmiddels gelukkig getrouwde stel voor het eerst zoenend kon worden bekeken, ja die man ziet nu zelf hoe zijn relatieperikelen breed worden uitgemeten in de media.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Toch hebben we ook wel een beetje medelijden met Verlinde, nu blijkt dat zijn man, de burgemeester van Maastricht Onno Hoes, regelmatig buiten de pot schijnt te piesen. En op de homo-app Grindr is zelfs het ontblote bovenlijf van de burgervader van de meest zuidelijke provinciehoofdstad te bewonderen. Interessant? Mwah. Maar vermakelijk en smeuiig, dat zeker. Daarom wilden we u de belangrijkste wapenfeiten in Onno-gate niet onthouden:

1. Verlinde is boos om alle aandacht die er aan zijn relatieproblemen wordt geschonken
Ja, hypocrieter kan bijna niet. Dagelijks neemt Verlinde bij RTL Boulevard de privéproblemen van heel bekend Nederland door. Nu hij zelf negatief in de spotlights staat, als slachtoffer nog wel, wordt het hem te veel. Bij Q-Music zei de boulevarddeskundige: “Het lijkt wel alsof Evert Santegoeds (hoofdredacteur van Privé – red.) niet wil dat het goed komt tussen mij en Onno.” Dat zal menig BN'er ook over Verlinde hebben gedacht.

2. Onno Hoes moet verantwoording afleggen bij gemeenteraad van Maastricht
Nadat bekend was geworden dat de burgervader van Maastricht het vaker dan één keer gezellig heeft gehad met een ander dan zijn echtgenoot is besloten dat vanavond een crisisoverleg plaatsvindt in de gemeenteraad. De rust moet terugkeren in de gemeente, zo vinden verschillende fractievoorzitters.

3. Onno Hoes en zijn ontblote bovenlichaam op Grindr
Hoes bekende gisteravond dat hij actief is op de app Grindr, die door homoseksuelen veel wordt gebruikt om met elkaar in contact te komen. De echtgenoot van Albert Verlinde is met ontbloot bovenlichaam te vinden in de app, wisten de onderzoeksjournalisten van De Telegraaf (ofwel: Santegoeds) uit te vinden. Zonder hoofd, vanwege de herkenbaarheid: “Natuurlijk zet ik er geen foto van mijn hoofd op. En ik ga er ook geen foto van een hond of mijn huis op zetten, dan kom je met niemand in gesprek.”

4. Er zijn inmiddels twee toyboys
Onno-gate begon doordat Hoes zoenend met toyboy nummer één Ruud Schepers gekiekt werd. Schepers gaf een uitgebreid interview in Show Laat (inderdaad, het programma waar Santegoeds voor werkt). Inmiddels heeft zich een tweede toyboy gemeld, Danny. Erkende Hoes dat de zoen met Schepers 'onhandig' was, de affaire met Danny ontkent hij in alle toonaarden. De vraag is: hoeveel toyboys komen er nog tevoorschijn?

5. Ze blijven (vooralsnog) samen
Hoes en Verlinde zijn er afgelopen weekend even tussenuit gegaan. In Knokke besloten ze, nogmaals, samen verder te willen gaan. En dat lijkt vooralsnog zo te blijven. Verlinde zat gisteren niet bij RTL Boulevard aan tafel, Froukje de Both was zijn vervangster. De maat was vol voor het RTL-icoon. Zijn roddelcollega's gebruikten de gelegenheid om het imago van Verlinde eens flink op te poetsen.