Spring naar de content

LOL! Hans Smolders snapt Twitter-parodie niet

Parodie-accounts op Twitter en politici: het blijkt niet altijd een gelukkige combinatie. Hans Smolders, ex-LPF’er en nu lijsttrekker van Lijst Smolders Tilburg, bijvoorbeeld, snapt er niets van dat dat allemaal zomaar kan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Smolders vindt het bloedirritant dat een onverlaat een parodie-account op Twitter heeft gemaakt om hem na te doen. De Tilburgse politicus wil zelfs naar de rechter stappen om de grappen en de grollen die door een nep-Smolders de wereld in worden geholpen te verbieden. De nep-Smolders twittert bijvoorbeeld:

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

 

Dat is tegen het zere been van de échte Smolders, die zegt: “De combinatie van mijn foto en mijn naam is volstrekt ontoelaatbaar. God weet wat voor onzin er nog meer wordt uitgekotst.” Nou, oké, in het begin vond hij het nog wel leuk, maar nu overweegt hij een rechtsgang. “Ik geef hem de kans om ermee te stoppen, maar het is nu genoeg. Als degene niet stopt, gaat het een heel duur grapje worden.”

Papa Smolders is zelfs achter het bureau van zoon Smolders geklommen om via zijn Twitter-account de nep-Smolders te waarschuwen. “Advocaat heeft e.e.a. uitgezocht. Je moet voor mijn foto portretrecht betalen en mensen zijn op verkeerde been gezet.” En:

 

Een duur grapje inderdaad. Oh, wat zou het mooi zijn als Smolders de zaak gewoon laat rusten en accepteert dat er altijd parodie-accounts op Twitter zullen blijven bestaan. Sterker nog, als Smolders via een rechtsgang eist dat het parodie-account (nu nog 129 followers) moet sluiten, kan hij verwachten dat er nog vele parodie-accounts zullen volgen, met waarschijnlijk veel meer volgers.

Wat dat betreft kan Smolders beter een voorbeeld nemen aan de zelfspot van de Chinese CDA’er die zichzelf op nummer 39 van de lijst heeft laten zetten.