Spring naar de content

Home Alone-ster Macaulay Culkin houdt nog steeds van pizza

“A lovely cheese pizza, just for me.” Zomaar een van de zinnetjes uit de kerstfilm Home Alone. De twee films met kindsterretje Macaulay Culkin in de hoofdrol als slimme maar ietwat sadistische kleuter die een stel boeven het leven zuur maakt, zijn tijdens de kerstdagen al decennialang vaste prik in de televisie-programmering.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Maar kleine jongetjes worden groot, en zo ook Culkin. Na zijn glorieuze kinderjaren ging het snel bergafwaarts, en kwam hij eigenlijk alleen nog maar in de media vanwege zijn vreemde gedrag. Zo heeft de ster een behoorlijk verleden op het gebied van drugs, en dan met name heroïne en pijnstillers. Ook legde hij een verklaring af over de onschuld van Michael Jackson in diens misbruikzaak. Zo'n beetje het laatste wat we van hem vernamen was dat hij in Parijs zou hokken met de Britse beroepsjunk Pete Doherty.

Hoewel de heroïneverslaafde, op een zwerver gelijkende Culkin eigenlijk weinig meer gemeen heeft met het schattige kindsterretje van weleer, zijn er toch dingen die nooit veranderen. Namelijk: hij houdt nog steeds van pizza, en niet zo'n beetje ook.

Acteren doet hij al een tijdje niet meer, dus was het tijd voor een nieuwe carrièremove. Zodoende zingt Culkin momenteel in een band, genaamd The Pizza Underground, waarin bekende Velvet Underground-nummers voorzien worden van een krokante korst en veel gesmolten kaas. Met hits als Pizza Day (vrij naar Perfect Day) en Take a Bit of the Wild Slice (Take a Walk on the Wild Side) lijkt commercieel succes niet ver weg. Jammer dat Lou Reed dit niet meer heeft mogen meemaken.

Het nieuwste wapenfeit van de kersverse band is een remake van een bekend filmpje van kunstenaar Andy Warhol, de ontdekker van The Velvet Underground. In het originele filmpje eet Warhol een hamburger, de versie van Culkin en de zijnen laat zich raden. Uit een papieren zak haalt het inmiddels drieëndertigjarige enfant terrible een stuk, jawel,  pizza en eet het zwijgend op.

Het is te hopen dat Culkin zich bij deze obsessie houdt en niet meer terugvalt in het  injecteren van verdovende middelen. Uiteraard is elke dag pizza eten ook niet bepaald gezond, maar het is nog altijd minder slecht dan een leven als heroïnejunk in de straten van New York. Eet smakelijk, Macaulay!