Spring naar de content

Zoete zelfspot: Chinees kandidaat-raadslid wil op nummer 39 van lijst

De Chinezen zijn aan een comeback bezig na de ‘racistische’ opmerkingen van Gordon aan het adres van een Chinese deelnemer van Holland’s Got Talent.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

“Wat ga je zingen? Nummer 39 met rijst?” zei Gordon tegen Xiao Wang. Wang lachte de flauwe grap van Gordon weg, maar steeds meer Chinezen hebben het gevoel dat Gordon er onterecht mee is weggekomen.

De Chinezen in Nederland laten derhalve van zich horen, maar niet door op de barricaden te gaan of restaurants te sluiten voor alle Nederlanders die Gordon grappig vinden. Op ludieke wijze geven verschillende Chinese restaurants door het hele land sinds kort 39 procent korting op nummer 39 en de meest recente ludieke actie: het CDA in Den Haag heeft een Chinese Nederlander op plaats 39 van de kandidatenlijst gezet.

Het Chinese CDA-lid Atom Zhou werd door de Haagse lijsttrekker en CDA-wethouder Karsten Klein gevraagd om lijstduwer te worden, maar bedacht later, vooral na allerlei signalen ‘rond de situatie met Gordon’ uit de Chinese gemeenschap, dat hij niet alleen lijstduwer maar ook raadslid wilde worden. Hij heeft zich daarom op nummer 39 laten zetten. Zonder rijst, wel op de CDA-lijst:

nummer39

“Gordon bedoelde het niet zo, maar ik vind dat Chinezen vaak te bescheiden zijn en daardoor niet worden gehoord. Ik wil me daarom voor honderd procent inzetten en ga nu voor een raadszetel. Dus 1200 voorkeurstemmen binnenhalen!” aldus Zhou.

Als we allemaal dezelfde zelfspot én betrokkenheid zouden hebben als Zhou, zou de wereld dan niet een stukje mooier en gezelliger worden? Dat gaat vast goedkomen met die 1200 voorkeursstemmen.

Onderwerpen