Spring naar de content

Zien: overleden vrouw stuurt bijzondere kerstwens naar haar man

Twee jaar geleden overleed Brenda Schmitz uit Des Moines, in de Amerikaanse staat Iowa, aan de gevolgen van eierstokkanker, haar man David en hun vier jonge zoons Carter, Justin, Josh en Max achterlatend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Op haar sterfbed schreef Brenda een brief aan haar man, maar hield die met hulp van een anonieme vriend geheim. Een van haar laatste wensen was namelijk dat haar man opnieuw gelukkig zou worden in de liefde. Pas wanneer dat zo ver was, mocht de brief opgestuurd worden naar de kerstwens van radiozender Star 102.5.

Twee jaar gingen voorbij, maar uiteindelijk gebeurde het: vader David vond een nieuwe liefde en de laatste wens van zijn vrouw ging daarmee in vervulling. Hij werd uitgenodigd in de uitzending van de radioshow waar de brief voorgelezen werd.

In de brief spreekt Brenda haar wens uit om de nieuwe vriendin van David een spa-behandeling cadeau te doen, de familie een vakantie en de dokters die haar behandeld hebben mogen een avondje uiteten.

Uit het stuk komt een onvoorwaardelijke liefde naar voren, en niemand in de studio houdt het droog. De brief eindigt met de woorden:

‘When you wish upon a star.’

Onderwerpen