Spring naar de content

3FM Serious Request 2013: de leukste veiling-items

Het is alweer de laatste dag van de 3FM-actie Serious Request, nog even en Giel Beelen en consorten kunnen de groentesapjes weer een jaar lang laten voor wat ze zijn en aanschuiven aan het kerstdiner. Maar de veiling van de actie, in samenwerking met Marktplaats, gaat nog een paar dagen door en er kan nog naar hartenlust geboden worden op een aantal interessante en bizarre items.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Zo kunt u bijvoorbeeld uw eigen scheet laten analyseren. Met een zogenaamde E-nose wordt het vluchtig lichaamsgas eens grondig doorgelicht en wordt zo bekend wat uw luchtje veroorzaakt. Op die manier kunt u de klaagzangen van uw naaste leefomgeving voortaan van een wetenschappelijke onderbouwing voorzien. De scheet-analyse staat op moment van schrijven op 250 euro.

Voor de narcisten onder ons is er ook voldoende keus op de veiling. Het is namelijk mogelijk om uw eigen edele voorkomen te laten vereeuwigen als een buste (600 euro) of een spaarpot (575 euro), die geprint is door een 3D-printer. Leuk voor op de schoorsteenmantel.

Nog een item dat kek in huis staat is het originele gevellogo van Hyves. Het oer-Hollandse sociale netwerk ging na jaren van sappelen in 2013 ter ziele (althans, in de vorm zoals we het tot voor kort kenden). Voor wie met weemoed terugkijkt naar die gelukkige tijd van krabbelen, respecteren en dansende bananen-smileys is het overbieden van 1.159 euro een schijntje.

Van een volledig ander kaliber is een workshop dildo’s maken, die in de vertrouwde en discrete omgeving van uw eigen woning gegeven wordt. Voor iets meer dan 340 euro kunt u met drie vriendinnen (vrienden) de ultieme genotsknots kleien. Bewoners van de Waddeneilanden hebben echter pech; de workshop wordt daar helaas niet gegeven, de reden daarvoor is onbekend.

Zoals ieder jaar verkoopt ook een aantal bekende Nederlanders hun diensten per opbod. Zo kunt u dit jaar een avondje genieten van de zoetgevooisde heavy metal-klanken van SP-lijsttrekker Emile Roemer. Voor minimaal 410 euro komt de socialist namelijk een avondje draaien in een kroeg naar keuze. Voor 320 euro of meer kan er sushi gegeten worden met happy hardcoredj Mental Theo en voor tweeduizend euro komt Piet Paulusma hoogstpersoonlijk en op een locatie naar uw keuze slecht weer voorspellen en Oant moarn! schreeuwen.

Tot slot een van de duurste items: een heuse zeilreis van Antarctica naar Amsterdam. Voor minimaal 4.350 euro krijgt u een vlucht naar het Argentijnse Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, en uiteraard een plekje aan boord van het schip, de bark Europa. De boot vertrekt op 28 februari vanuit Argentinië en zal ongeveer twee maanden onderweg zijn.