Een terugblik op 2013 in beelden en cijfers

Paul Geraedts 2 jan 2014 Video

Snowden, Mandela, Armstrong. Zomaar wat figuren die het afgelopen jaar kleur gaven. Maar er gebeurde uiteraard veel meer in 2013, zo veel dat u met het lezen van alle overzichten, odes en terugblikken die het internet rijk is het komende jaar kan vullen.

Maar wij schrijven 2 januari 2014, en uw champagne-kater is misschien nog niet geheel weggeëbd. In dat geval is het ook wel eens fijn om die lappen tekst even links te laten liggen en lekker achterover te leunen om een kort en bondig filmpje te bekijken. Wij snappen u volledig, net als onze collega’s van de New York Times.

Zij maakten namelijk dit overzicht van de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen van het afgelopen jaar, met de bijbehorende cijfers die het geheel in perspectief plaatsen.

En mocht u na het bekijken van 2013: By the numbers tóch nog behoefte hebben aan wat extra overzichtsmateriaal, dan hebben wij hier, hier , hier en hier nog een viertal gedichten die uw geheugen omtrent de belangrijkste Nederlandse nieuwsgebeurtenissen van het voorbije jaar even opfrissen.

Reageer op artikel:
Een terugblik op 2013 in beelden en cijfers
Sluiten