Spring naar de content

Barry Noonan, wegbereider voor getikte Britse clubeigenaren

Lang, lang voordat Vincent Tan de arme mensen in Cardiff verbijsterde met zijn zonderlinge fratsen als eigenaar van Cardiff City, was er al Barry Noonan. Een schat van een man.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

Nooit, nee nooit zou ik ooit van Southwick FC hebben gehoord als zijn voorzitter, Barry Noonan, ze niet zo bruin gebakken had dat hij nu al vele jaren achter Noord-Engelse tralies zat.

Parel voor de buurt
Barry Noonan is behoorlijk onder de indruk van zichzelf: hij noemt zich een toegewijde echtgenoot, een liefhebbende vader, een modelburger met een eigen bedrijfje en maar één grote hobby: het leiden van een noodlijdend voetbalclubje uit de buurt. Als hij dan toch iets moest noemen waar hij een niet te onderschatten hekel aan had: drugs. Man man, drugs… Noem het woord ‘drugs’ in de buurt van Barry Noonan en hij begon spontaan te schuimbekken. Roken vond hij iets onvoorstelbaar smerigs en hij had zijn leven lang nog nooit een paracetamolletje genomen.
Echt een toffe kerel, Barry Noonan. Parel voor de buurt.
Wat is het dan toch spijtig dat juist bij het bedrijf van zo iemand een kilootje cocaïne ter waarde van 120.000 pond wordt bezorgd door een undercover rechercheur.

De coke was afkomstig uit Trinidad en Tobago en Barry Noonan had er zelf voor getekend. Er was vast sprake van een misverstand, dat kon bijna niet anders. Extra zuur natuurlijk dat niemand nog Barry’s zakenpartner Martin Taylor om opheldering kon vragen: die lag kort na Barry’s arrestatie in een slootje. Dead as a dodo. Man, wat een pech nu toch, dat dat net nu moest gebeuren. En dan werden er ook nog sporen van cocaïne in Barry’s BMW gevonden. Alsof hij daar iets van afwist, wat een overdreven aanname nu weer.

Columbus
Het was zoals Barry het zelf in de rechtbank zei: ‘Ik ben niet de eerlijkste man ter wereld, maar met drugs heb ik niks te maken.’
Nou, kom op Barry, niet zo bescheiden, het zou mij niks verbazen als jij nu net wel de eerlijkste man ter wereld was! Iemand moet dat zijn.
Ja maar, antwoordde de rechter, hoe verklaart u dan dat er op uw thuiscomputer nogal vaak naar sites uit Trinidad is gesurft?
Die argwaan! Het is maar goed dat Barry Noonan zich niet door het eerste het beste rechtertje uit het veld laat slaan.
‘Ja, dat komt, mijn kinderen maakten een werkstuk over Christopher Columbus.’

Op overduidelijk onredelijke gronden werd Barry Noonan destijds toch veroordeeld voor drugssmokkel. Gelukkig komt hij binnenkort weer vrij, en is hij bereid zijn baan als voorzitter van Southwick weer op zich te nemen, mocht daar behoefte aan zijn.
Niet zo bescheiden, Barry! Natuurlijk is daar behoefte aan, man!

Onderwerpen