Spring naar de content

Treurvideo: Chinezen halen gratis eten bij de kerk om het door te verkopen

Wtf-video van de dag: Chinezen staan massaal in de rij bij een kerk in San Francisco, Californië voor een beetje gratis eten. Maar ze staan er niet omdat ze arm en hongerig zijn, ze staan er omdat ze het eten dat ze gratis krijgen kunnen doorverkopen. En ze staan niet één keer in de rij, maar wel twee, drie, vier keer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Een Amerikaanse tv-zender ontdekte de fraude en filmde de groep Chinezen bij een methodistenkerk in San Francisco. Ze filmden hoe de Chinezen het “waardeloze” (lees: goedkope) eten meteen weggooiden en de rest bewaarden in grote koffers, om vervolgens opnieuw in de rij te kunnen gaan staan, alsof ze nog niks hadden gekregen.

Waarom ze het doen? Om er een zakcentje aan te verdienen. Het is natuurlijk fijn om te zien dat sommige mensen zo ondernemend zijn en zichzelf op die manier uit de crisis helpen, maar dit gaat, zoals in de video wordt beweerd door omstanders, wel ten koste van de mensen die het eten écht nodig hebben. En dat kan toch niet de bedoeling zijn van de kerk.

De Chinezen weten overigens heel goed dat ze fout zitten, want allemaal proberen ze wanhopig niet met hun gezicht in beeld te verschijnen.