Spring naar de content

Geert Wilders: ‘Laf Vitesse accepteert jodenhaat’

Soms is politiek net voetbal. Je hebt een winnende partij, een verliezende partij, er worden gele en rode kaarten uitgedeeld uit en zo af en toe staat er iemand buitenspel. Of wordt buitenspel gezet, dat kan ook.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Voetbal is op zijn beurt ook politiek. Afgelopen zondag bracht De Gelderlander naar buiten dat Vitesse-speler Dan Mori die dag niet met zijn teamgenoten is meegereisd naar een trainingskamp in Abu Dhabi. De reden: de verdediger is vanwege zijn Israëlische nationaliteit niet welkom in de Verenigde Arabische Emiraten. Het Arabische land erkent de Joodse staat niet.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zowel Pieter Omtzigt (CDA) als Geert Wilders (PVV) spreken er schande van dat de eredivisieclub zonder Mori in het vliegtuig is gestapt. Omtzigt reageert op twitter op het bericht: ‘Vitesse is een club zonder ruggengraat door hier aan toe te geven en gewoon naar Abu Dhabi te gaan.’ Geert Wilders vindt ook dat Vitesse thuis had moeten blijven: ”Nu accepteren ze jodenhaat Emiraten. Laf.’

Dan Mori traint deze week mee met de beloftes in Nederland. Hij is niet boos op de club. ‘Ik ben trots op mijzelf. Gezegend bent u Heer. Ik train wel in Nederland. Ik wens iedereen een fijne week toe.’