Spring naar de content

Niet Amsterdam, maar Rotterdam is in 2014 the place-to-be

Het zal voor veel Rotterdammers een doorn in het oog zijn geweest dat toeristen altijd en immer Amsterdam verkozen boven hun eigen stad. Maar als het aan reisgids Rough Guides ligt verandert dat in 2014. De gids (de grootste concurrent van The Lonely Planet) plaatste Rotterdam in de top tien must-see steden van het komend jaar. Op nummer acht in de lijst prijkt Rotjeknor, de stad van Feyenoord, Euromast en Erasmusbrug.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Rotterdammers hoef je niet te vertellen dat hun stad een geweldige stad is. Maar misschien vraagt de rest van Nederland zich wel af waarom de stad is verkozen. Die eer lijkt het vooral te danken aan twee bezienswaardigheden die (nog) niet af zijn:

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

1. De Rotterdam. Het grootste gebouw van Nederland wordt genoemd als plek waar we binnenkort kunnen genieten van een levendige sfeer dankzij alle cafés en restaurants die er worden verwacht. Kennelijk verdient Rotterdam dankzij dit gebouw de titel Manhattan aan de Maas.

2. De Martkhal bij de Binnenrotte. Deze hal gaat binnenkort open en wordt volgens Rough Guides the best snack stop. Honderden kraampjes met allerlei verschillende soorten voedsel moeten de Markthal een mondiaal karakter geven.

Zo lijkt de keuze nogal onorthodox en misschien zelfs ongefundeerd, hopelijk geeft de gids zelf wat uitgebreidere informatie. Op de site plaatst Rough Guides overigens wel een filmpje met prachtige beelden, die op zichzelf al genoeg reden geeft om een keer naar Zuid- in plaats van Noord-Holland te trekken:

De top tien steden van 2014 volgens Rough Guides:

1. Rio de Janeiro, Brazilië
2. Sarajevo, Bosnië-Herzegovina
3. Liverpool, Engeland
4. Umeă, Zweden
5. Lviv, Oekraïne
6. Marseille, Frankrijk
7. Almaty, Kazachstan
8. Rotterdam, Nederland
9. Glasgow, Schotland
10. Portland, Verenigde Staten

Onderwerpen