Spring naar de content

Corine Zomer – gestolde dynamiek

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 30-jarige Corine Zomer uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Corine Zomer (Utrecht, 1983) studeerde in 2012 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, afstudeerrichting Fine Art. Sindsdien was haar werk te zien op diverse tentoonstellingen, onder meer in Milk AmsterdamOp dit moment werkt ze in en op Das Spectrum, een hippe tentoonstellingsruimte in Utrecht Overvecht alwaar ze haar atelier heeft.

Over haar werk
“Door de manier van werken die ik op dit moment heb blijft het ontstaansproces van het object zichtbaar. De toeschouwer kan als het ware over mijn schouder meekijken en zien hoe ik te werk ben gegaan. Hierdoor is hij onmiddellijk onderdeel van het proces en beschouwd hij het werk procesmatig. Zo ervaar ik dat er bij het publiek ideeën ontstaan die zeer persoonlijk en uiteenlopend zijn.”

In mijn ‘Project Waswiel’ (zie ook hieronder) laat ik bijvoorbeeld het proces zien van het tot stand komen van een sculptuur. Tegelijkertijd is het beeld een gestolde beweging. Vloeibare paraffinewas stroomt op een ronddraaiend rad. Het was stolt op de schoepen van het rad. De beweging van het was wordt vastgelegd in deze stolling. De sculptuur is ‘af’ als hij de grenzen van de ruimte heeft bereikt. Op het dichtstbijzijnde obstakel loopt het rad vast en dat is het einde van de beweging. De ontwikkeling van het sculptuur is voltooid.”

Meer werk van Corine Zomer vindt u hier.

Corinezomer_2012_Omen
Omen, 2012
CorineZomer_2012_zondertitel1
Zonder titel, 2012
CorineZomer_2012_zondertitel2
Zonder titel, 2012
CorineZomer_2012_zondertitel2detail
Zonder titel, 2012
CorineZomer_2012_zondertitel_CBKU
Zonder titel, 2012
CorineZomer_2013_abscissus phenomenon_beeldeninleiden
Abscissis Phenomenon (Beelden in Leiden), 2013
CorineZomer_2013_abscissus phenomenon_detail_beeldeninleiden
Detail Abscissus Phenomenon, 2013
CorineZomer_2013_Projectwaswiel1_MilkAmsterdam
Project Waswiel, Milk Amsterdam, 2013
CorineZomer_2013_Projectwaswiel1_overzicht_MilkAmsterdam
Project Waswiel, Milk Amsterdam, 2013
CorineZomer_2013_Projectwaswiel2_MilkAmsterdam
Project Waswiel, Milk Amsterdam, 2013

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook