Spring naar de content

Koopje: een rijke vrouw scoren voor 1.650 euro

Geen investering rendeert zo goed als die in de nieuwe datingsite Perelatie.nl (zeker voor de bedenker, Pier Ebbinge, maar dat terzijde). De man als golddigger, het werd tijd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Peter Olsthoorn

En driewerf hoera voor het feminisme. Eindelijk is de emancipatie voltooid. De reclame: “Voor mannen is dit even wennen. Kansrijk: Fantastische vrouwelijke leden.”

Wie biedt deze handelswaar aan? Pier Ebbinge Relatiebemiddeling in de advertentie in NRC zaterdag. Vijf dames in de aanbieding, financieel onafhankelijk, maar er ontbreekt nog iemand om de boodschappen te doen.

Voorheen adverteerde Pier E. de bonbons per stuk. Pareltjes van aanprijzingen van vrouwen en mannen om je vingers bij af te likken, zoals madame Het fantastische wordt gedragen door authenticiteit, of mevrouw ‘Spannend, tikkeltje stout en ook goed ouderwets. Kortom, ik maakte een serie perfecte mensen, en toch nog alleen.

Dat bracht de firma Ebbinge op een idee: de nieuwe site Perelatie.nl. voor ‘het hogere segment’ zogezegd, of beter ‘dit milieu’. “U bent in midlife of ouder of u bent een carrièremaker van in de dertig. U bent bijvoorbeeld medisch specialist, succesvol ondernemer, officier van justitie, controller, bekend politicus, RvB-voorzitter, markante consultant. Of u bent door opleiding of achtergrond thuis in dit milieu.”

Wel even inschrijven voor 1.650 euro. Inclusief BTW, wordt vermeld, voor de slimmerds die er een zakelijk postje van weten te maken. En waarom niet, want die datingetentjes en golfvakanties die erop volgen komen toch ook je zaken ten goede, uiteindelijk.

Dus voor Toine Heijmans en andere verongelijkte hebzuchtigen die tevergeefs dachten dat ze voor geld niet hoeven te werken: stop dat bleke restant van je woekerpolis in een abonnement op Pier Ebbinge Relatie, maak van je vrouw een witte werkster en koop een renderende rijkaard.