Spring naar de content

Maak een stroomstootwapen van je smartphone

Nooit meer onveilig over straat met alleen maar je smartphone op zak. Als het aan de bedenkers van de Yellow Jacket ligt, kan dat gewoon: zij ontwikkelden een iPhone case die je telefoon omtovert in een stroomstootwapen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

“Een bijensteek, maar dan duizend keer sterker”, zo beschreven journalisten die de Yellow Jacket op zichzelf testten op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, waar het ding deze week gepresenteerd werd. De Yellow Jacket beschermt de smartphone tegen valpartijen en bevat een batterij die de gebruiksduur van de telefoon kan verdubbelen.

Aan die batterij zitten twee elektroden vast die een schok van bijna een miljoen volt kunnen afleveren. Meer dan genoeg om van de iPhone een taser te maken die de spieren van je belagers tijdelijk verlamt.

Zelfverdedigingsmiddel
Seth Froom, de uitvinder van de Yellow Jacket, werd in 2012 het slachtoffer van een gewapende roofoverval in zijn woning. Hoewel hij een vuurwapen in huis had, was zijn smartphone het enige dat hij bij de hand had, vertelt hij aan de Britse krant The Daily Mail. “Die avond heeft mijn leven veranderd. Waarom zou je niet het meest normale gebruiksvoorwerp nemen dat iemand bij zich draagt – zijn smartphone – en daar een zelfverdedigingsmiddel van maken?”

Niet in Nederland
De kans dat de Yellow Jacket ook in Nederland op de markt komt, is klein. Stroomstootwapens vallen onder de wapenwet, dus het bezitten van de telefoonhoes zou illegaal zijn. In de Verenigde Staten en Mexico wordt de case wél gewoon verkocht: gebruikers van de iPhone 4 en 5 kunnen het kleinood daar gewoon kopen. De makers van de Yellow Jacket werken nu ook aan een soortgelijke hoes voor een Android telefoon.