Spring naar de content

Zachte winter inspireert The Garlic Myth tot maken van serie winterdieren

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: The Garlic Myth uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

The Garlic Myth (pseudoniem van Daniël Roozendaal, 1984) studeerde in 2009 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, in de richting illustratie. Sedertdien maakt hij jaarlijks talloze tekeningen en schilderijen. (Hieronder vindt u, zoals u van ons gewend bent, een beknopt overzicht van zijn kunnen.)

Over zijn werk
“Het vertrekpunt in mijn werk is altijd analoog. Allereerst maak ik gedetailleerde potloodtekeningen over gekleurde verf- of stiftvlakken heen. Dat zijn meestal portretten. Deze tekeningen digitaliseer ik en bewerk ik met Photoshop. Wat ik dan exact doe? Dat kan van alles zijn: ik voeg dingen toe, bewerk kleuren en knip en plak net zo lang tot het naar mijn zin is. De basis van mijn kunst bestaat kortom uit handwerk, de digitale nabewerking vormt de rest.”

Door het uitblijven van sneeuw en vorst kwam hij op het idee voor zijn serie Winter Animals: “Ik vind het fijn als het ’s winters goed koud is, zodat je extra blij bent als het weer voorjaar en zomer wordt. Aangezien de winter nog niet aanwezig is, terwijl ik me herinner dat dat vroeger rond deze tijd wel zo was, heb ik, misschien wel uit een soort nostalgisch verlangen, deze serie gemaakt.”

Meer werk van The Garlic Myth vindt u hier.

G. Armstronger
Armstronger
G. christmashomies
Christmas Homies
G. madiba
Madiba
G. passingthrough
Passing Through
G. poolvos
Poolvos
G. husky
Husky
G. RTL4
RTL 4
G. RTL4a
RTL4
G. sharky
Sharky
G. sneeuwluipaard
Sneeuwluipaard

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen