Spring naar de content

Nog een Coolcat-schandaal: Roland Kahn weet niet hoe je WHORE schrijft

Het is niet de week van Coolcat. Kwam het kledingbedrijf eerst op een zwarte lijst van uitbuiters van Aziatische textielarbeiders (waarna minister Ploumen plots 180 graden draaide), nu is het tijd voor het volgende schandaal.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Het bedrijf van de emotionele multimiljonair Roland Kahn verkoopt shirts met teksten als ASS BITCH CLIT COCK FUCK HOAR SEX KUNT. Schokkend? Ja. Niet vanwege de schuttingtaal, maar omdat de wannabe-cool-spelfouten per ongeluk zijn gemaakt. Dat geeft een Coolcat-inkoper toe op weblog Vice.

(Lees verder onder de advertentie.)
coolcatKun je MOTHAFUKKAH nog als slang beschouwen, bij HOAR en KUNT ga je je toch afvragen wie deze teksten schreef. Vice vroeg het aan een Coolcat-inkoper. "Bij dit specifieke artikel is een spelfout gemaakt door onze grafisch vormgever," geeft deze schoorvoetend toe. "Het is niet opgevallen tijdens de ontwikkeling van het product. Hier moeten we intern scherper op zijn."

Overigens verkoopt Coolcat het shirt vooral aan jongemannen. De inkoper tegen Vice: "We richten ons op tieners. Deze trui is voor de jongen die de stoerste jongen op het schoolplein wil zijn. De teksten op deze trui zijn inderdaad vrij grof, maar we zoeken vaak het randje op, of gaan er net overheen. Deze trui is bovengemiddeld vaak verkocht, dus je kunt zeggen dat het een succes is."

Onderwerpen