Tabloid-tycoon Rupert Murdoch opent journalistieke academie

Kevin van Vliet 29 jan 2014 Media

De Britse uitgever News UK gaat journalisten in spé trainen. Het aanstormend talent wordt klaargestoomd voor de toekomst, aan de hand van lezingen en trainingen door professionals. (Als je jonger dan zestien bent, of ouder dan achttien, dan hoor je overigens niet bij dat aanstormend talent.)

News UK is onderdeel van het Amerikaanse News Corp, uitgever van onder andere het populaire Britse tabloid The Sun. Het bedrijf dat wordt gerund door mediamagnaat Rupert Murdoch kwam raakte in 2011 opspraak, toen dagblad News of the World jarenlang talloze Britse politici en royalty’s bleek af te luisteren. Nog datzelfde jaar werd de krant opgedoekt.

De missie van de News Academy is er één die prachtig is geformuleerd door de pr-afdeling: investeren in een duurzame toekomst voor onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek. Naar verluidt zal het lespakket bestaan uit de vakken afluisterwetenschappen en omkoperij voor gevorderden. Murdoch zelf zal eens per maand de masterclass journalistieke integriteit verzorgen.

Reageer op artikel:
Tabloid-tycoon Rupert Murdoch opent journalistieke academie
Sluiten