Spring naar de content

Amsterdam stopt pestende buren in containers

Belletje lellen, een hondendrol door de brievenbus gooien een auto klemparkeren? In Amsterdam mag je met dat soort geintjes wel oppassen. Om pestende buren aan te pakken heeft gemeente Amsterdam een bijzondere straf bedacht: wie zijn buren tot last is mag zijn spullen pakken en in een afgelegen container gaan wonen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Opgesloten worden in een afgezonderde kleine ruimte, het doet een beetje denken aan de straffen die een stoute kinderen vroeger kregen op school als ze zich niet gedroegen. De Amsterdamse burgervader Eberhard van der Laan lijkt alle vertrouwen te hebben in de straf, die ervoor moet zorgen dat de ergste treiteraars geen kwaad meer kunnen aanrichten in zijn gemeente.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op dit moment is de stad bezig met het bouwen van een voorraadje containers om de pestkoppen in te stoppen. De containers komen te liggen op afgelegen terreinen, omdat Amsterdam niet zit te wachten op pottenkijkers. Met de harde maatregel neemt Amsterdam in ieder geval het voortouw ten opzichte van andere gemeentes. Pestende buren zijn in het hele land al langere tijd een probleem.

Hieronder een aantal buren die je niet wilt hebben: