Spring naar de content

Gruwelijke beelden: Oekraïense activist gekruisigd en verminkt

Het loopt gruwelijk uit de hand bij de demonstraties in Kiev, Oekraïne. De Oekraïense activist Dimitri Boelatov werd ontvoerd en teruggevonden zonder een deel van zijn oor.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Ook was hij naar eigen zeggen gemarteld en zelfs gekruisigd. Maar wie daar precies verantwoordelijk voor is, is onduidelijk, want Boelatov heeft niks kunnen zien omdat hij al die tijd was geblinddoekt. Waar de mishandeling precies heeft plaatsgevonden, is ook onduidelijk.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In Oekraïne wordt al wekenlang geprotesteerd tegen president Viktor Janoekovitsj. Die beloofde een paar dagen geleden de omstreden en strenge protestwet af te schaffen, maar volgens de Verenigde Naties is dat niet genoeg. Er moet óók een onderzoek komen naar de diverse berichten over ontvoeringen en martelingen.

Waarschuwing: onderstaande beelden zijn niet geschikt voor mensen met een zwakke maag. (Video via Olaf Koens, @obk.)