Spring naar de content

Nederland heeft binnenkort zijn eerste ‘bubbelbadbioscoop’

In Londen kun je al een tijdje naar de bubbelbadbioscoop, of: de Hot Tub Cinema. ’s Zomers op het dak van een gebouw en in de winter in een club met tientallen opblaasbare bubbelbaden. Vijf personen per bad kijken naar klassiekers als Love Actually, Die Hard, Raiders of The Lost Ark of The Kremlins.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

En nu komt dit spektakel ook naar Nederland. In Amsterdam, of om specifiek te zijn: in het Machinegebouw op het Westergasterrein. Daar kunt u van 6 tot 9 maart, met maximaal vijf anderen per bad, in uw badkleding en met een glas cava in de hand kijken naar verschillende films, waaronder The Anchorman – The Legend of Ron Burgundy.

Een bubbelbad dient te worden gereserveerd per groep. Vanaf 210 euro kun je met een vijf vrienden genieten van een fles cava, een bruikleen badjas en een bubbelbad. Dat is het goedkoopste arrangement. Bij een Luxury Hot Tub komt daar nog een ‘luxe private jet spa’ bij. De VIP Hot Tub biedt een ‘dreammaker spa vaste jacuzzi’. Het is niet helemaal duidelijk wat deze extra’s precies inhouden, maar het klinkt goed.

Badjasafterparty
Natuurlijk kun je je afvragen hoe hygiënisch het allemaal is. Ongetwijfeld zal na een paar glazen cava een enkele zwembroek uit worden getrokken en ook urineren in een zwembad(je) is voor sommigen een heel normale aangelegenheid. Maar daar moet je waarschijnlijk niet te veel over nadenken als je besluit te gaan biosbadderen. Na de film volgt een feest waar iedereen in geleende badjas kunt losgaan op de heuse badjasafterparty. Het evenement op Facebook telt momenteel 198 biosgangers, kaarten zijn sinds deze week beschikbaar.

In Londen zijn de bubbelbadactiviteiten uitgebreid naar Hot Tub Speed Dating en Hot Tub Karaoke. In Nederland voorlopig alleen nog de bioscoop. ‘Het meest bizarre feest waar je ooit bent geweest’ meldt de organisatie. Dat klopt misschien wel.

Hot Tub Movie Club from Hot Tub Movie Club on Vimeo.

Onderwerpen