Spring naar de content

Uw telefoon met Flappy Bird is 100.000 dollar waard

Het is game over voor het razend populaire spel Flappy Bird.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Het spel, dat niets meer is dan een vogel hooghouden dat tussen groene buizen doorvliegt, werd de afgelopen weken naar schatting vijftig miljoen keer gedownload nadat het YouTube-account PewDiePie (met meer dan 22 miljoen volgers) de game besprak. Vanaf toen ging het snel: de game ging viral. Volgens bronnen heeft de ontwikkelaar van dit spel, Dong Nguyen, er inmiddels al zo’n anderhalf miljoen dollar aan verdiend. Katsjing!

Uitbuiten dat succes, zou je denken. Maar nee. Zaterdag 8 februari stuurde Nguyen een tweet de wereld in waarin hij liet weten dat het spel niet meer verkrijgbaar is, met daarachter: ‘I cannot take this anymore.’ Ook zegt hij dat hij het spel niet verkoopt aan geïnteresseerde partijen. Waarom? Is hij bang voor al het geld? Je zou het bijna denken. NRC oppert dat het zou kunnen liggen aan de auteursrechten van Nintendo (de buizen in het spel lijken erg op de buizen die in het spelletje Mario zijn terug te vinden), maar Nguyen ontkent dat vooralsnog. Het blijft gissen.

Uw Flappy Bird is geld waard
En wat gebeurt er als er iets dat zeer gewild is schaars wordt? Juist, dan wordt het veel geld waard. Op Ebay circuleert inmiddels een iPhone5 waarop Flappy Bird (onderhand zowaar een collectors item) is geïnstalleerd. Huidig bod: 99.900 dollar. Dus heeft u Flappy Bird op uw telefoon geïnstalleerd? Probeer het te verkopen. Misschien kunt u er dan, in tegenstelling tot de ontwikkelaar, wel een slaatje uit slaan.

UPDATE: Dong Nguyen wordt op internet met de dood bedreigd omdat hij de game uit de handel heeft genomen.

Onderwerpen