Spring naar de content

Zien: de grootste hond ter wereld

Hij is nog maar achttien maanden oud en dus zal hij nóg groter worden, maar de Deense dog Freddy is nu al waarschijnlijk de grootste hond ter wereld. Met zijn indrukwekkende lengte van 2,24 meter en een gewicht van ruim zeventig kilo is Freddy in ieder geval de grootste hond van het Verenigd Koninkrijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

Zijn baasje, de 38-jarige taxichauffeur Claire heeft de hond al vanaf dat hij oud genoeg was de moeder te verlaten. Volgens Claire was Freddy destijds het sukkeltje van het nest. Al snel bleek de pup een enorme eetlust te hebben en toen Claire en haar man Freddy maar boterhammen met pindakaas bléven bijvoeren naast zijn gewone dieet van hondenbrokken, kreeg Freddy een enorme groeispurt.

Nu kauwt de hond wekelijks voor zo’n honderd pond voedsel weg. In achttien maanden tijd moesten Freddy’s eigenaren al veertien keer hun bank vervangen: steeds opnieuw bezweek het meubilair door de enorme viervoeter.

Maar dat is nog niet de grootste lastigheid die Claire van haar viervoeter ondervindt. Door zijn enorme omvang kan Freddy niet echt goed omgaan met andere honden: wat voor hem onschuldig spelen is, is voor een nietsvermoedende tekkel of zelfs herder al snel een moordaanslag. Daarom laat Claire haar hond altijd heel vroeg uit, als de meeste andere honden nog op één oor liggen.

Ondanks die onhandigheden is Freddy volgens Claire de liefste hond van de wereld. Bekijk het filmpje om een idee te krijgen van Freddy’s reusachtige afmetingen.

Onderwerpen