Spring naar de content

Lijsttrekker moslimpartij krijgt taakstraf voor drugsdeals

Arnoud van Doorn, ex-PVV'er en thans lijsttrekker van een Haagse moslimpartij, hoeft niet het gevang in, zo heeft de rechter vandaag besloten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van zes maanden waarvan twee maanden voorwaardelijk voor het lekken van geheime stukken, het dealen van drugs aan minderjarigen en het in bezit hebben van een alarmpistool.

Van Doorn sprak van een "politiek gemotiveerd" OM dat als doel zou hebben het tegenwerken van de islamitische partij van Van Doorn. De rechter heeft hem vrijgesproken van het lekken van de stukken, maar hij heeft wél een taakstraf gekregen voor zijn drugsdeals met jongens van 14 en 15 jaar.

De Haagse politicus moet nu 40 uur schoffelen - of iets anders gaan doen dat van algemeen nut is, bijvoorbeeld werken in de kringloopwinkel. Ook moet hij een boete betalen van 1000 euro. Maar dat laatste moet geen probleem zijn, gezien Van Doorns partij voldoende buitenlandse financiers heeft die vast wel een zakje geld willen sturen.

Van Doorn, die zelf niet aanwezig was in de rechtszaal, gaf een eerste reactie op Twitter: "Rechtbank niet mee gegaan in politieke spelletjes OM." De veroordeling laat hem eigenlijk koud: "Niet mee bezig verder, lekker campagne voeren vandaag." Ach ja, heeft de man die eerder korans uitdeelde voor media-aandacht weer zijn portie aandacht gehad vandaag, zullen we maar zeggen.

Update 15:08 uur: Van Doorn betaalt de boete niet zelf - dat doet een van zijn 'sponsors' - en de taakstraf is voorwaardelijk.