Spring naar de content

Inèz van Dillen, het kwetsbare individu

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 51-jarige Inèz van Dillen uit Den Haag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Inèz van Dillen (Den Bosch, 1962) studeerde vorig jaar af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, nadat ze haar studie na een ziekbed van ruim twintig jaar weer had hervat. Van 15 februari tot 13 april 2014 wordt haar werk tentoongesteld in Galerie de Queeste in Heerde.

Over haar werk
“Mijn etsen en tekeningen bestaan uit zeer fijne lijnen die ledematen en figuren vormen – maar waarvan de anatomie verwrongen en geschonden is. Deze figuren situeren zich ergens tussen leven en dood, tussen lust en vergankelijkheid. Het gaat mij om de uitdrukking van de huid, die als een fragiel oppervlak het lichaam beschermt. Ik wil in mijn werk mijn fascinatie voor het kwetsbare individu zichtbaar maken. De spanning tussen de huid en de transparantie daarvan moet zichtbaar worden in mijn werk. Deze manier van werken, met transparante acryl, laat zien dat je de wereld niet helemaal kunt vatten. Ik laat de kijker zien dat de werkelijkheid niet volledig te naderen is, dat er altijd iets ontbreekt, en in dat ontbrekende stuk mag de kijker zijn verbeelding loslaten en betekenissen genereren.”

Meer werk van Inèz van Dillen vindt u hier.

SONY DSC
Geraakt Kind
SONY DSC
Waarden Loos
SONY DSC
Verhongerd Gevoel
SONY DSC
Nog Onbenoemd
SONY DSC
Schoone Dood
inez van dillen,Venster naar herinnering, droge naald in gegoten acryl, ...
Venster Naar Herinnering
SONY DSC
Ménager à Deux II
SONY DSC
La Chair du Monde
SONY DSC
In Je Huid Kruipen
SONY DSC
Het Tastbare Duister

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen