Spring naar de content

Overzicht: de vrouwen van Berlusconi (inclusief zijn 28-jarige aanstaande)

Silvio Berlusconi is officieel gescheiden van zijn tweede vrouw Veronica Lario. Daarmee komt een derde huwelijk ineens een stap dichterbij voor de mediamagnaat en zijn jonge vlam, de 28-jarige Francesca Pascale. Silvio heeft nu eenmaal iets met jonge en vooral mooie vrouwen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Zijn eerste vrouw was Carla Elvira Lucia Dall’Oglio, waarmee hij in 1965 (!) trouwde, kinderen kreeg en in 1985 van scheidde. Van Carla in haar jonge jaren zijn maar weinig foto’s bekend. Wel is ze als 73-jarige in ieder geval van dezelfde leeftijd als Berlusconi – een hoge uitzondering gezien Silvio’s verdere carriere op vrouwengebied.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

1(via)

Silvio kwam al snel met een andere vrouw op de proppen. Als mediamagnaat had hij ze vermoedelijk voor het uitkiezen, maar hij koos voor de bloedmooie Veronica Lario. Inmiddels is ze op leeftijd (57), maar in de tijd dat Berlusconi haar ontmoette was ze van verblindende schoonheid. Met haar hield Silvio het dan ook wel een tijdje vol. Maar zo’n twintig jaar later was Veronica het geflirt van Il Cavaliere met andere, jongere dames zat en besloot ze van hem te scheiden.

Veronica-Lario-_2827693b (via)

Of Berlusconi daar heel rouwig om was is lastig in te schatten. Hij tikte namelijk weer een veel jongere Italiaanse schone op de kop: Francesca Pascale, 28 lentes jong. Ondanks dat Silvio in de jaren ervoor beticht werd van seks met prostituees, het organiseren van Bunga Bunga-feestjes en flink wat gezeur had over het aanstellen van een topless-model als minister lijkt niets de 77-jarige Sylvio een huwelijk met de 49-jaar jongere Francesca in de weg te staan.

silvio_berlusconi_francesca_pascale_roma(via)

Een goede kans dat Francesca de derde vrouw wordt met wie de oud-premier van Italië gaat trouwen. Dat hij beter met de vrouwen is dan onze eigen Mark Rutte is bekend, maar in hoeverre kwaliteiten als womanizer handig zijn bij zijn beroep als leider van een land valt te betwijfelen. Het leverde Sylvio namelijk ook een reeks incidenten op.

65645

Mara Carfagna, in 2008 minister van Gelijke Kansen in het vierde kabinet van Berlusconi. Haar aanstelling zorgde voor een hoop protest omdat ze, toen ze begon, nog nauwelijks over ervaring beschikte. Ze zou het baantje hebben te danken aan haar uiterlijk. Niet ondenkbaar, vinden wij. (via)

patrizia1.jpg

Patrizia d’Addario. Zou als prostituee in 2009 seks hebben gehad met Berlusconi. Ze kon het bewijs echter nooit helemaal rondkrijgen. (via)

Noemi Letizia

Silvio kwam even buurten op de verjaardag van de 18-jaar oud geworden Noemi Letizia. Voor zijn vrouw Veronica was de maat toen vol, met eerder genoemde scheiding tot gevolg. (via)

80822040_Ruby_102602b

Terwijl Sylvio het al heeft aangelegd met Francesca raakt hij in opspraak omdat hij seks zou hebben gehad met de minderjarige Ruby, die eigenlijk Karima el-Mahroug heet.

Berlusconi mag dan 77 jaar oud zijn, mocht hij inderdaad met Francesca in het huwelijksbootje stappen dan staat haar nog heel wat te wachten. Een oude vos verleert zijn streken niet…